Het hele jaar door erger jij je aan die reclames die jouw favoriete serie onderbreken, net op het moment dat er iets spannends dreigt te gebeuren. Toch is er ook dat moment van het jaar, dat de reclames nog niet zo afschuwelijk zijn, dat merken met de meest geweldige reclames komen: kerstreclames. Vandaag zetten wij de meest geweldige kerstreclames voor je op een rijtje.

Als er één merk goed is met kerstreclames, dan is het Coca – Cola wel. In 1995 kwam deze frisdrank gigant al met een van de mooiste reclames die er zijn. Families zijn Kerstmis aan het vieren als de truck van Coca Cola door hun dorpje komt gereden. Een van de kinderen krijgt een flesje Cola van de Kerstman achterop de truck en zo eindigt de reclame. De reclame scoorde voornamelijk goed door de muziek en is tot op de dag van vandaag nog een van de beste reclames.

Na twintig jaar besloot Coca – Cola in 2015 dat het tijd werd voor vernieuwing en kwamen ze met deze nieuwe reclame, inclusief een nieuw nummer: ‘Make someone happy’. In deze reclame worden verschillende mensen opgebeurd tijdens de feestdagen met ogenschijnlijk simpele gebaren. Iemand blij maken hoeft niet veel te kosten, als je het maar goed bedoeld. Coca – Cola scoort ook met deze reclame goed bij het publiek.

Een gouden oude is de kerstreclame van ‘Merci’. Deze reclame uit de jaren negentig deed het net als de Coca – Cola reclame goed in deze tijd en gelukkig nog steeds. De nostalgie spat van het beeldscherm met deze reclame. ‘Merci’ staat al jaren voor het zijn van een ‘bedankje’ en dat is in deze reclame niet anders. Iedereen in de reclame krijgt een doosje ‘Merci’ om te laten zien hoe belangrijk ze voor hun naasten zijn.

Deze reclame verschijnt niet op de Nederlandse televisie, maar is zeker het benoemen waard. In deze reclame van 2015 kijkt een meisje via haar telescoop door het raam naar de maan waarop ze een huisje ontdekt. Ze probeert contact met de bewoner te leggen, maar hij kan haar niet zien. Uiteindelijk stuurt ze met ballonnen een telescoop naar hem, zodat hij haar ook kan zien. Deze reclame van John Lewis en vele andere van dit bedrijf doen het goed bij het publiek.