Als het een zonnige dag is en je wilt graag naar buiten is niet altijd makkelijk om de juiste keuze te maken qua make-up. Het is namelijk zo dat je huid natuurlijk goed beschermt moet zijn tegen de zon. Enkel make-up beschermt je huid niet voldoende. Zeker als je in aanraking komt met direct zonlicht.

Bij het dragen van make-up in de zon is het ook belangrijk om zonnebrandcrème te dragen. In dit artikel leggen wij de focus op het aanbrengen van make-up in combinatie met zonnebrand. Zodat je veilig naar buiten kunt om van het weer en zon te genieten.

Make-up En Zonnebrandcrème Dragen In De Zon

Zonnebrandcrème Gebruiken En Make-up Voor Een Dagje In De Zon

Het wordt aangeraden om een zonnebrandcreme met een hoge beschermingsfactor aan te brengen als je een dagje doorbrengt in de zon.

Naast dat je zonnebrandcrème aanbrengt voordat je naar buiten gaat, raden dermatologen aan om na enkele uren opnieuw wat zonnebrandcreme op je huid te smeren voor een extra goede bescherming.

LET OP: Wij raden je aan om geen foundation te dragen als je naar het strand gaat. Je foundation (liefst met SPF) moet je namelijk om de twee uur bijwerken. Dat is natuurlijk niet handig. Je kunt eventueel moisturizer ook laten staan.

Gebruik Eerst Zonnebrandcrème Voordat Je Moisturizer En Makeup Aanbrengt

Voordat je aan de slag gaat met de zonnebrand en make-up is het slim om als eerste aan je huid te denken. Maak je huid goed schoon met een zachte zeep voordat je de zonnebrandcrème en make-up aanbrengt.

Dit is niet alleen slim om te doen als je met make-up de zon op wilt zoeken maar is sowieso goed om te doen tijdens je make-up routine. Ongeacht de zon schijnt of niet.

Nadat je je huid goed hebt gereinigd kun je aan de slag met zonnebrandcrème. Breng een laagje zonnebrand aan op je huid met minimale factor van 30 SPF of hoger.

Je kunt het beste een ruim kwartier de zonnebrandcrème in laten trekken voordat je met de moisturizer en andere make-up aan de slag gaat.

Moisturizer Aanbrengen Als Je De Zon In Gaat

Als je gaat shoppen voor moisturizer, kun je kiezen uit veel verschillende soorten. Naast de standaard moisturizer kun je ook moisturizer met SPF (sun protection factor) kopen. Dit zorgt er voor dat je huid nog extra beschermt wordt tegen de zon.

Foundation Dragen In De Zon

Ook van foundation kun je formules kopen die SPF bevatten. Zo kun je ook met dit make-up product, foundation je redelijk goed beschermen tegen de zon. Zoals we al eerder aan hebben gegeven is het verstandig om foundation te laten staan als je direct in de zon gaat liggen bakken.

Maar gewoon een dagje op stap met af en toe een zonnetje op je gezicht kun je uiteraard wel een foundation aanbrengen. Uiteraard ook dan met een SPF formule.

Make-up Dragen Op Het Strand En In Direct Zonlicht

Als je een dagje naar het strand gaat is de kans groot dat je gezicht (en uiteraard je lichaam) in direct zonlicht komt. Je wilt immers mooi bruin worden.

Je kunt de make-up routine samen met de zonnebrandcrème  hierboven aanhouden. Maar als je na twee uurtjes op het strand in de zon hebt liggen bakken is het wel verstandig om je gezicht wat bij te werken.

Uiteraard kun je er voor kiezen om geen make-up te dragen. Of enkel een mooie lipbalsem en wat mascara. Maar als je wel een moisturizer hebt aangebracht is het verstandig om deze sowieso met een SPF te kopen en deze om de twee uur even bij te werken.

Lippenbalsem met SPF In De Zon

De huid van je lippen is gevoelig. Waarschijnlijk ben je uit eigen ervaring er al achtergekomen dat je lippen droog aanvoelen als je een paar uurtjes in de zon hebt doorgebracht.

Daarom is het verstandig om ook de nodige aandacht te besteden aan je lippen. Je kunt het beste een goede lippenbalsem met SPF kopen. Deze kun je makkelijk om de aantal uur bijwerken zodat je lippen in topconditie blijven terwijl je van de zon geniet.

Samenvatting Over Het Dragen Van Make-up In De Zon

De volgende stappen kun je ondernemen qua make-up als je een dagje in de zon doorbrengt.

  • Reinig je huid;
  • Breng een zonnebrandcrème aan van minimaal factor 30 of hoger;
  • Breng een moisturizer aan (liefst met ook een moisturizer met SPF);
  • Breng een foundation aan (ook met een SPF). Niet aan te raden tijdens een dagje strand;
  • Breng een lippenbalsem met SPF aan op je lippen;
  • Werk het na elke twee uur zonlicht bij;