Natuurlijk draait je leven niet alleen om Instagram. Veel mensen kan het dan ook weinig schelen hoeveel likes ze krijgen op een foto, maar andere hechten hier wel waarde aan, omdat ze misschien een blog of een YouTube kanaal onderhouden. Hierdoor is het leuker als zoveel mogelijk mensen hier aandacht aan geven. Daarom hebben wij vandaag een aantal manieren op een rijtje gezet, waardoor jouw foto waarschijnlijk meer likes krijgt.

Tips voor meer likes op Instagram

Gebruik de juiste hashtags

Hashtags hebben op Instagram wel degelijk waarde. Door hashtags te gebruiken komen mensen sneller op jouw foto uit. Probeer je hashtags relevant te houden, een hashtag die bestaat uit tien verschillende woorden in één, wordt niet opgezocht. Kijk bijvoorbeeld eens tussen de meest populaire hashtags en probeer er hier een aantal van uit te zoeken, wees niet te overdadig 5 tot 10 hashtags is genoeg.

Post op het juiste tijdstip

Midden in de nacht, op het moment dat je net 21 bent geworden, wil je natuurlijk de hele wereld laten weten dat je een fantastische tijd hebt. Deze foto krijgt waarschijnlijk niet zoveel likes als je zou hopen, want half internet ligt namelijk te slapen. Probeer het moment waarop je een foto op Instagram zet in de ochtend of in de avond te plannen. Op dit moment zijn namelijk de meeste mensen online te vinden en krijg jij waarschijnlijk de meeste likes.

Post niet teveel

Het is natuurlijk geweldig als jouw haar eens in de 365 dagen helemaal geweldig zit, maar post hier maar één foto van op een dag. Twintig foto’s in een keer plaatsen zorgt er namelijk voor dat je volgers hun interesse verliezen en het kan zelfs gaan irriteren, voornamelijk als je één maand niets plaatst en dan ineens een gehele diavoorstelling. Probeer om de dag één foto te plaatsen, dan heb je het goede Instagramritme te pakken.

Zorg voor goede foto’s

Het is erg jammer als die ene leuke foto van je vriendinnen en jou helemaal mislukt is, omdat je moeder niet met de camera van je telefoon kan omgaan. Hoe leuk de foto ook is, plaats hem niet als hij wazig is of als er een halve vinger voor de lens zit, dit zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit naar beneden gaat. Houd het op Instagram bij kwalitatief goede foto’s en een mooie ‘feed’, want op dit social media kanaal gaat het nu eenmaal om de foto’s.

Geef zelf ook een ‘vind ik leuk’.

Jij vindt het leuk om likes te krijgen, maar dit geldt ook voor een ander die zijn best doet op een mooie pagina. Geef dus likes aan mensen met een mooie pagina of een leuke foto en je zult zien dat je deze likes ook weer terugkrijgt, vooral als de pagina lijkt op jouw stijl. Natuurlijk moet je het niet overdrijven door alle 200 foto’s af te gaan, maar een paar likes op mooie foto’s is nooit weg.