We zijn nog maar een aantal dagen verwijderd van de lente en dat betekent dat de temperaturen alleen maar beter gaan worden. Binnenkort kunnen we wellicht al wel weer zonder jas lopen en over een aantal maanden kunnen we weer lekker aan het strand liggen. Alleen is het nou eenmaal een vrouwending dat we ons niet helemaal zelfverzekerd voelen in een bikini of badpak. Natuurlijk is dit nergens voor nodig! Met de tips hieronder hoef jij je nergens meer druk om te maken op het strand.

Zoek badkleding die bij jou past

Badmode heb je in alle soorten in maten. Zo is er een eindeloos aanbod aan bikini’s, badpakken en tankini’s. Probeer daarom ook allemaal verschillende varianten om te kijken waar jij je het fijnst en mooiste in voelt. Misschien heb jij in je hoofd al wel je perfecte bikini in beeld maar wanneer je deze past kom je erachter dat die eigenlijk helemaal niet zo goed past bij jouw lichaamsbouw. Geef dan niet de moed op maar pas juist iets wat je eigenlijk nooit op het eerste oog zou kiezen.

Heb je bijvoorbeeld een buikje? Ga dan voor een badpak. Badpakken zijn de laatste jaren hipper dan hip en je ziet bijna het hele strand ermee vol liggen. Een badpak verdoezelt de lichaamsdelen waar jij minder blij mee bent. Plus een badpak zit ook nog eens ontzettend comfortabel. Op deze site vind je een groot aanbod met onder andere trendy badpakken.

Krijg een kleurtje

We voelen ons nou eenmaal zelfverzekerder als we een kleurtje hebben. Dit betekent niet dat je uren onder de zonnebank moet liggen maar probeer bijvoorbeeld een bronzer voor je lichaam. Met een kleurtje op je huid kan je badkleding ook beter uitkomen. Zo maakt een gele bikini je vaak een beetje flets maar is dit met een getinte huid juist prachtig. Pas wel op met bronzer op je gezicht want dit kan vlekken geven. Gebruik voor je gezicht bijvoorbeeld een zonnebrand met een bronzer erin vermengt. Zo ben jij meteen beschermd voor de zon en krijg je zonder iets te doen een tintje. Ook zorgen zonnebranden met olies erin, ervoor dat je sneller bruin wordt.

Leg de focus op iets anders

Als je het niet fijn vindt dat de aandacht op je lichaam ligt, kan je dit bijvoorbeeld ook naar je kapsel vestigen. Creëer beachy waves of maak een mooie vlecht. De meeste vrouwen maken niet graag hun haar nat in zee- /chloorwater of liggen de hele dag langs het strand met een goed boek. Daarom kan je best wat extra tijd besteden aan een mooi kapsel. Ook een hoed is een echte eyecatcher en is ook nog eens fijn om je te beschermen voor de zon.

Ook kan je naar het strand best een laagje mascara dragen. Hierdoor voelen we ons als vrouw zijnde toch alweer wat minder ‘naakt’. Zorg er dan altijd wel voor dat je waterproof make-up gebruikt. We willen natuurlijk niet als een verzopen katje over het strand paraderen…

Vergelijk jezelf niet met anderen

Iedere persoon is anders en daarom moeten we ophouden om onszelf te vergelijken met anderen. De ene persoon heeft een grovere lichaamsbouw dan de ander en de ander heeft er zonder iets voor te doen een ontzettend platte buik. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Maak je er ook niet druk om dat alle ogen op jou gevestigd zijn als je op het strand ligt. Geniet van je dagje strand en rock jouw badkleding!