Het kiezen van de juiste kleur oogschaduw voor grijze ogen kan zorgen dat je grijze tint mooi naar voren komt. Voor zowel een puur grijze ogen als een grijs-blauwe iris.

Oogschaduw Voor Grijze Ogen

Het Tint Grijs Van Je Ogen Ontdekken

Bijna alles aan je lichaam is uniek. Het komt praktisch nooit voor dat iemand dezelfde vingerafdruk heeft of precies dezelfde borsten, om maar eens wat te nemen.

Dit is ook het geval met de kleur van je ogen. De grijze tinten van je iris zijn uniek.

Gelukkig verschillen de tinten grijs bij mensen met grijze ogen nu ook niet zo erg, dat wij geen oogmake-up tips kunnen geven.

Maar het is wel goed om te kijken wat voor tint grijs je irrissen zijn. Zijn ze juist lichtgrijs, grijs met bruine tinten, grijs blauw of meer groen grijs.

Bij de meeste vrouwen met grijze ogen hebben bovendien een tint bruin, groen of blauw in hun irissen. Puur grijze ogen komt wat minder voor..

Om te ontdekken welke tint(en) grijs jij hebt kun je het beste een wit t-shirt aantrekken en in helder licht de irissen van je ogen inspecteren. Wat voor tint grijs zijn jouw ogen? Heb je ook een andere kleur in je grijze ogen kunnen ontdekken?

Grijs Blauwe En Oogschaduw

Een goede tint oogschaduw voor blauw grijze ogen is een oogschaduwkleur met een oranje tint. Het accentueert het blauw van je blauw grijze iris.

Dit betekent niet dat je oranje oogschaduw hoeft te dragen welke je alleen zou kiezen voor koningsdag of tijdens een WK of EK voetbalwedstrijd.

Je kunt kiezen voor een oogschaduw kleur met oranje tinten. Je kunt kleuren gebruiken kiezen met een oranje ondertoon zoals perzik of een koper tintje. Slechts een hint oranje zorgt er al voor dat de blauwe kleur in je grijs blauwe ogen meer geaccentueerd worden.

Groen Grijze Ogen Opmaken Met Make-up

Als je grijze ogen hebt welke een groene tint bevat kies dan ook voor oogschaduw met tertiaire kleuren zoals zalm, amandel. Ook een oogschaduw met paarse tinten kunnen mooi staan zoals orchidee, lila en pruim kleuren.

Oogschaduw Aanbrengen Voor Bruin Grijze Ogen

Als je grijs bruine ogen hebt hebben kies dan voor oogschaduw voor bruine ogen. Kies voor oogschaduw met paarse kleuren, zoals orchidee en lila en pruim tinten.

Ook bruine tinten kunnen goed werken bij bruin grijze ogen zoals mokka kleuren en chocolade tinten. Hiermee wordt natuurlijk niet witte chocolade bedoeld. 😉

Opmaken Van Puur Grijze Ogen

Als je nu wel puur grijze irissen hebt zonder een hint van bruin, blauw of groen kun je het beste aan de slag met grijze oogschaduw.

Je kunt kiezen voor een tint grijs als oogschaduw dat net even wat lichter is dan het grijs van je irissen. Dit zorgt er voor dat het grijs van je ogen donkerder lijken.

Als je een grijze oogschaduw kiest dat een tint donkerder is dan je grijze ogen lijken je irissen juist lichter van kleur.

Zwarte En Zilveren Oog Make-up Bij Grijze Ogen

Een zwarte oogmake-up look kan mooi staan bij grijze ogen. Zo ook een zilveren oog make-up look kan fantastisch staan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een smokey eye met zwarte tinten en zilveren accenten.

Zwarte oogmake-up en zilveren make-up is leuk om een keer te dragen naar een feestje of tijdens het uitgaan.

Oogschaduw Kleuren Om Te Vermijden Bij Grijze Ogen

Zoals je hierboven al hebt gelezen kun je veel verschillende tinten oogmake-up dragen. Maar uiteraard zijn er ook enkele tinten en kleuren die je beter kunt vermijden als je grijze irissen hebt.

Sommige tinten roze en rode oogschaduw kunnen er namelijk voor zorgen dat je ogen er roder uitzien dan ze daadwerkelijk zijn.

Ook grijze tint oogschaduw dat precies lijkt op het grijs van je ogen kun je het beste overslaan. Dit zorgt er namelijk voor dat je grijze ogen niet worden geaccentueerd.

Mascara En Eyeliner Bij Grijze Ogen

Gebruik voor een blanke huid wel het liefst een bruine mascara en voor een getinte huid / donkere huid een donkerbruine of zwarte mascara. Dit zelfde geldt ook voor eyeliner.