Bijna iedereen krijgt op een gegeven in zijn leven te maken met grijs haar. Je kunt er wat aan doen door je grijze haren te verven en te verbergen. Maar je kunt uiteraard ook trots zijn op je grijze lokken en het mooi bij je vinden staan. Niets mis mee toch?

Maar grijs haar vraagt wel om net even een andere aanpak qua make-up dan dat je gewend bent van al die jaren ervoor.

Een hele grote make-over is niet nodig. Met de volgende make-up tips voor grijze haren kun je weer tijdje voort zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Make-up Tips Voor Grijze Haren

Foundation Dragen En Grijs Haar

Bij de meeste vrouwen met grijs haar is een foundation aan te raden welke een tint donkere is dan welke je voorheen gebruikte. Gebruik het liefst een foundation op créme basis.

Gebruik een make-up sponsje om dit aan te brengen. Wees heel voorzichtig met de foundation. Beter iets te weinig foundation op je gezicht dan te veel.

Dat is overigens ook bij andere haarkleuren aan te raden, maar bij grijs haar is dit een must.

Blush Aanbrengen Bij Grijze Haren

Je kunt qua kleuren blush best nog veel kanten op. Je kunt voor zacht roze tinten gaan en of bijvoorbeeld perzikachtige tinten.

Welke kleuren je wel moet vermijden zijn donkere en felle kleuren en tinten blush zoals rood en bronzer.

Grijze Haren En Het Dragen Van Oogschaduw

Hetzelfde geldt zowel voor blush als voor oogschaduw. Gebruik een zacht roze oogschaduw kleur of een perzikachtige tint oogschaduw als je grijs haar hebt.

De volgende tip geldt voor zowel vrouwen zonder als met grijze haren. Breng altijd een goede basis op je oogleden aan, voordat je oogschaduw gaat aanbrengen. Dit zorgt er namelijk voor dat je oogschaduw de hele dag mooi blijft zitten en in het algemeen mooier uitziet.

Dragen Van Mascara En Grijs Haar

Mascara is één van de basis make-up producten welke bijna elke vrouw dagelijks draagt. Op het vlak van grijze haren en mascara hoef je niet zo heel veel te veranderen.

Wij geven je wel een standaard tip mee qua mascara. Als je een blanke huid hebt en grijze haren gebruik dan een bruine tot donkerbruine mascara.

Heb je een getinte of donkere huidskleur en grijs haar gebruik dan een donkerbruine tot zwarte mascara.

Lipstick En Andere Lippenmake-up Tips Voor Grijs Haar

Met lippenmake-up, zoals lipstick, lipgloss en lipliner kun je lekker uitgebreid aan de slag gaan.

Omdat je verdere make-up look redelijk beperkt is qua felle tinten en felle kleuren kun je juist een felle kleuren lipstick gebruiken.

Je kunt kiezen voor de volgende lippenmake-up kleuren en tinten bij grijs haar.

  • Rode lipstick met een blauwe ondertoon;
  • Glimmende roze lipstick.

Gebruik de volgende tinten en kleuren lipstick of lipgloss juist NIET!

  • Donkerrood (lijken je lippen ouder door);
  • Nude kleuren (de rest van je make-up is al subtiel. Nude lippen maken het geheel te saai)

Een goede algemene tips is om, voordat je aan lippenmake-up begint een lijntje te trekken rond je lippen met een lipliner. Dat zorgt er namelijk voor dat je lippenstift en je lipgloss mooi en lang blijft zitten.

Wenkbrauwen En Grijs Haar

Laat je wenkbrauwen zijn natuurlijke kleur behouden. Net zoals als bij je grijze haren. Als je wenkbrauwhaartjes nog een kleur bevatten en niet grijs zijn geeft dat helemaal niet. Ditcomplimenteert elkaar juist op een natuurlijke wijze.

Dus verf je wenkbrauwen niet, werk ze enkel bij zoals je gewend bent.