In een tijd waarin spaarrekeningen niets meer opbrengen, is het zoeken naar andere manieren om geld in te investeren. Met het kopen van je huis heb je een flinke investering gedaan. Wil je de waarde van je woning verhogen? Lees dan deze handige tips.

Opknappen van de gevel

Beoordeel een boek niet naar zijn cover. Toch doen we dat allemaal vrij snel. Hetzelfde geldt bij huizen. Als de voorgevel er al wat aftands uitziet, dan zullen heel wat potentiële kopers al meteen afhaken. De houten kozijnen vervangen of de gevel een likje verf geven is een eenvoudige manier om de waarde van je woning op korte termijn op te krikken. Misschien is het ineens tijd om te investeren in tijdloze kozijnen die bestaan uit duurzaam materiaal.

Renoveer het dak

Dit krijgt niet altijd de nodige aandacht, maar het vervangen van je dakpannen kan soms echt wel nodig zijn. Heb je een dakkapel, dan is het ook interessant je dakkapel te vervangen. Een moderne en nieuwe dakkapel heeft immers een rechtstreekse invloed op de waarde van je huis.

Dakkapel

 

Creëer meer ruimte

Hoe groter je woning, hoe hoger de waarde. Zo zijn er verschillende manieren op de oppervlakte van je huis te vergroten. Denk maar aan het plaatsen van een dakkapel, het plaatsen van een garage of kies voor een ruime aanbouw.

Maak werk van je tuin

Je woning is één iets, maar de oppervlakte die er omheen ligt heeft ook een invloed op de waarde van je huis. Ziet je huis er prachtig uit maar is je tuin overwoekerd, dan zal de waarde aanzienlijk dalen. Een mooie tuin is niet alleen een eerste indruk van eventuele kopers, maar kan er ook voor zorgen dat ze meteen verliefd worden op je huis. Zorg dat deze dus verzorgd is en schakel eventueel een professional in voor het (her)ontwerpen van je tuin.

Mooie tuin

Maak je woning milieuvriendelijker

Je huis duurzamer maken heeft niet alleen een positieve invloed op het milieu, maar ook op de waarde van je huis. Het plaatsen van isolatie is een van de betere manieren om je huis milieuvriendelijker te maken, maar ook het plaatsen van dubbel of driedubbel glas kan ervoor zorgen dat je woonst energiezuiniger wordt.