Alhoewel bij Womentoday.nl de nadruk ligt op fashion en make-up, gaat dit artikel over een dagje zonder make-up. Er zijn diverse redenen om een dag of een paar dagen zonder make-up door te brengen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om toch netjes voor de dag te komen zonder make-up.

In dit artikel wordt er aandacht besteed aan de voordelen van af en toe geen make-up dragen. Daarnaast vind je tips over hoe je er stralend kunt uitzien tijdens de dagen dat je geen make-up draagt.

Zonder Make-up Mooi Zijn

Reden 1: Je Huid Een Pauze Geven Door Geen Gezichsmake-up Te Dragen

De eerste reden om een af en toe geen make-up te dragen is om je huid rust te geven.

Alhoewel regelmatig make-up dragen niet slecht is kan het wel goed zijn om af en toe geen gezichtsmake-up te dragen zoals foundation, concealer en primer.

Een dagje zonder gezicht make-up zorgt er voor dat je poriën even wat meer lucht krijgen.

Reden 2: Tijd Om Je Gezicht Te Verzorgen En Een Beauty Behandeling

Tijdens een dagje zonder make-up kun je gebruiken om gezicht diep te reinigen door bijvoorbeeld een gezichtsmasker.

Een beauty behandeling zonder dat je dezelfde dag make-up hebt gebruikt zorgt voor een beter resultaat.

Een (eigen) beauty behandeling kan er ook voor zorgen dat je huid op een natuurlijke manier meer gaat stralen. Zodat je na een beautybehandeling ook voor een periode minder gezichtsmake-up hoeft te dragen.

Reden 3: Tijd Besteden Aan Oneffenheden Op Je Huid

In het artikel: Egale Huid Met Make-up besteden wij aandacht aan het verbergen van oneffenheden van de huid met make-up. Af en toe heb je dat nodig. Maar daarnaast wordt het ook aangeraden om tijd aan je huid zelf te besteden.

Het kan zijn dat je huid niet helemaal egaal is van nature. Een dagje zonder make-up kan je tijd
geven om een créme te gebruiken en deze goed in te laten werken.

Als je eenmaal de oorzaak van je huidproblemen onder controle hebt, is de kans groter dat je ook minder make-up hoeft te dragen dan voorheen deed.

Zonder Make-up Tip 1: Zorg Voor Een Glanzend Gezonde Huid Door Te Scrubben

Door wekelijks een keer te scrubben / exfoliëren zorg je er voor dat je huid echt schoon wordt. Tijdens het scrubben worden er dode huidcellen verwijdert.

Het resultaat is een gladdere huid. Hierdoor ziet je huid er mooier uit zonder gebruik van gezichtsmake-up, zoals foundation, concealer of primer.

Als je de dag erna weer gezichtsmake-up gaat dragen heb je ook minder foundation nodig. Dus het heeft twee voordelen.

Eén, het geeft je huid een natuurlijke glans en twee je bespaart op het gebruik van gezichtsmake-up.

Zonder Make-up Tip 2: Gebruik Regelmatig Zonnebrandcréme

Het is verstandig om regelmatig een zonnebrandcréme op je huid te smeren. Je kunt ook dagcrémes met SPF gebruiken.

Het is namelijk zo dat zonlicht, UVA en UVB straling met zich meebrengt. Dit zorgt er voor dat je huid na jaren beschadigd kan raken. Bovendien zorgt de straling ervoor dat je huid er sneller oud uit ziet.

Zonnebrandcréme kun je het beste in het voorjaar en de zomer op je huid smeren. Dagcrémes met SPF in de herfst en in de winter.

Ook in de donkere maanden kan de zon schijnen. Gebruik een volwaardige zonnebrandcréme als je op wintersport gaat.

Zonder Make-up Tip 3: Besteed Tijd Aan Je Wenkbrauwen

Als je er goed uit wilt zien zonder make-up is het belangrijk om aan je wenkbrauwen te werken. Werk regelmatig je wenkbrauwen voor jouw natuurlijke uitstraling.

Lelijk Zonder Make-up?

Er zijn diverse discussies over of het dragen van make-up een must is of niet. Bij Womentoday.nl vinden wij dat de waarheid ergens tussen in ligt.

Make-up kan je simpelweg helpen om je er mooier uit te laten zien. Voor zowel op het werk als tijdens een feestje. Daar is geen twijfel over mogelijk.

Maar een dagje zonder make-up in de week is helemaal niet erg. Je kunt dat plannen op een dag dat je vrij bent. Of na een nachtje stappen.

Make-up is een middel om je eigen schoonheid (die je dus al bezit) te accentueren.

Dus het idee dat je zonder make-up lelijk bent is gewoonweg niet waar. Het helpt gewoon om mooier voor de dag te komen. Daar helpen wij je graag mee op Womentoday.nl