KitKat kennen we allemaal wel. Je weet wel, die reep die je in meerdere kleine reepjes kan opdelen zodat je er nog langer van kan genieten. Nou we hebben goed nieuws: naast de bruine en witte variant kunnen we binnenkort namelijk ook van de roze versie genieten in Nederland!

Ruby

Wees gerust, Nestlé (waar KitKat onderdeel van is) heeft voor de roze variant geen gekke chemische projecten uitgevoerd. Het bedrijf maakt namelijk gewoon gebruik van Ruby. Dit is een chocoladesoort die van zichzelf een rood-roze kleur heeft. Nestlé is het eerste bedrijf in de chocoladewereld die zich hier aan waagt.

Nu zul je je waarschijnlijk afvragen hoe het kan dat Ruby zo’n rozige kleur heeft. Daarom leggen wij het voor je uit: het heeft met het type cacaobonen te maken. Als deze worden gefermenteerd (= het afbreken van suikers met behulp van bacteriën en gist) komt die rood/roze-achtige kleur vrij. Daarnaast heeft deze chocolade van zichzelf ook nog eens een frisse en fruitige smaak. Echt puur natuur dus!

In de winkel

Helaas is de chocoladereep met de naam KitKat Chocolatory Sublime Ruby pas over 1,5 week verkrijgbaar in Nederland. Je moet dus nog heel even geduld hebben. Vanaf maandag 23 april kan je deze heerlijke reep in de schappen bij de Albert Heijn vinden. Naar verluidt zal de reep €1,19 gaan kosten.