We weten allemaal wel hoe vervelend buikpijn is, het kan zelfs zo erg zijn dat het ons dagelijkse leven beïnvloed. Vraag jij je af wat helpt tegen buikpijn? Wij hebben de beste tips op een rij gezet tegen buikkrampen. Lees het hieronder!

Wat kun je doen tegen buikpijn?

#1 Heb je last van stress?

Kan het zo zijn dat de pijn in je buik wordt gecreëerd omdat je last van stress hebt? Stress is namelijk een grote stoorfactor als het gaat om jouw gezondheid. Wanneer je gestrest bent, kan het zijn dat deze spanning naar je buikstreek gaat. Buikkrampen zijn hier dan het gevolg van. Dus wat te doen bij buikpijn? Probeer te ontspannen. Ga de stress bijvoorbeeld tegen door genoeg rust in te lassen en voldoende te ontspannen. Schrap wat afspraken uit je agenda en probeer even helemaal tot rust te komen.

#2 Warm douchen/ warme kruik

De beste tips tegen buikpijn is om warm te douchen of een warme kruik tegen je buikstreek aan het houden. Door het warme water ontspannen namelijk je spieren waardoor de buikkrampen minder pijn zullen doen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen is het heerlijk om een kruik tegen je buik aan te leggen.

#3 Cola drinken

Wat moet je doen als je buikpijn hebt? Drink een glaasje cola! Deze tip geldt immers alleen maar bij buikpijn die gecreëerd wordt door een slechte vertering. Het is namelijk bewezen dat er in cola een aantal stoffen zitten die ervoor zorgen dat de vertering sneller op gang komt. Wellicht kan dit dan wat verlichting geven bij jouw buikkrampen. Heb je last van diarree? Drink dan juist geen cola! Door de vele suikers en cafeïne droog je namelijk sneller uit en dat wil je absoluut niet hebben als je ook nog eens last hebt van buikloop.

#4 Lopen nadat je hebt gegeten

Buikpijn na het eten is een veelvoorkomend probleem. Om dit tegen te gaan helpt het om na je maaltijd een stukje te gaan wandelen. Door in beweging te blijven stimuleer je jouw spijsvertering, waardoor je sneller darmklachten voorkomt.  

#5 Voedselallergie

Wat kan je doen tegen buikpijn? Wanneer alle tips niet bij jou helpen is het misschien een idee om jezelf te laten testen op een voedselallergie. Dit is namelijk een veelvoorkomend probleem. Zo zijn bijvoorbeeld veel mensen lactose-intolerant. Dat houdt in dat veel mensen een suiker die meestal in melkproducten zit, niet kunnen verdagen. Met als gevolg buikkrampen, en zo zijn er nog meer producten waar dit voor geldt. Neem voor de zekerheid contact op met de huisarts als je hierover twijfelt.

#6 Minder ongezond eten

Ik heb buikpijn, wat is er tegen te doen? Maagkrampen kunnen snel worden gecreëerd door een ongezond eetpatroon. In ongezonde producten zitten namelijk weinig tot geen goede vetten of vitamines en het kan sneller zorgen voor verstopping. Ook een teveel aan suikers brengt je darmen uit balans. Probeer daarom iedere dag een bepaalde hoeveelheid groente of fruit te eten.