Vanaf je 50e levensjaar breekt er een bijzondere, maar ook uitdagende tijd aan. Je gaat meer tijd krijgen om je bezig te houden met (klein)kinderen, ontspanning en plezier, maar zal ook beter voor je lichaam moeten zorgen. Je lichaam wordt namelijk kwetsbaarder en kan soms wat extra ondersteuning gebruiken, in de vorm van multivitaminen.

Als je de leeftijd van 50 bent gepasseerd, wordt het belangrijk om je lichaam extra goed te verzorgen. Dit heeft alles te maken met het feit dat je lichaam steeds meer moeite heeft bepaalde vitaminen en mineralen aan te maken en op te nemen. Het wordt een vicieuze cirkel: omdat je steeds minder vitaminen aanmaakt, krijg je minder energie, waardoor je minder zin hebt om bijvoorbeeld de deur uit te gaan, waardoor je lichaam nóg minder vitaminen binnenkrijgt.

Om je lichaam van een impuls te voorzien en ervoor te zorgen dat ook na je vijftigste je een sterke man of vrouw blijft, is het belangrijk om je dagelijkse voedselpatroon aan te vullen met vitaminesupplementen. Een goede aanvulling zijn multivitaminen 50, die speciaal zijn ontwikkeld voor de behoeften van het menselijk lichaam boven de 50 jaar.

Mensen van boven de 50 jaar nemen namelijk meer medicijnen, bewegen minder, letten minder op hun voeding, en hebben daarnaast meer vitaminen nodig die het lichaam nu net minder aanmaakt of opneemt. Calcium, vitamine B12, vitamine D: ze zijn essentieel voor onze gezondheid maar vallen net wat vaker weg als we ouder worden. Om een vitaminetekort te voorkomen, kan je vitaminen 50 nemen, waarin vitaminen en mineralen als vitamine A, vitamine B1/tiamine, vitamine B2 /riboflavine, vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur (B9), niacin (B3), pantotheenzuur (B5), biotine (B7), vitamine C, vitamine D3, vitamine E, vitamine K, calcium, magnesium, zink, koper, jodium, mangaan, chroom, seleen en molybdeen zitten.

Wie zijn of haar dieet aanvult met deze multivitaminen zal een ongelofelijke ontwikkeling merken. Een ontwikkeling die zich uit op vijf punten, die belangrijk zijn voor een gezond en gelukkig leven:

Je immuunsysteem gaat erop vooruit

Wie te weinig vitaminen binnenkrijgt, is sneller vatbaar voor infecties, griepjes, verkoudheid en ontstekingen. Op oudere leeftijd wordt het immuunsysteem sowieso al iets zwakker, iets wat je tegen kan gaan door voldoende vitaminen te nemen. Als je niet aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitaminen komt, helpt multivitaminen 50 je immuunsysteem aan te sterken, waarmee je in alle seizoenen sterker voor de dag komt en voorkomt dat je ziek wordt.

Je voelt je energieker

Multivitaminen 50

Als mineralen, ijzers en vitaminen ergens goed voor zijn, dan is het wel de energie die ze je geven. Een dagelijkse supplement als aanvulling op je dieet is een lichamelijke oppepper, waardoor je je binnen de kortste keren energieker zult voelen. Je zal meer zin hebben om dingen te ondernemen, om erop uit te gaan, om te bewegen, en juist met die beweging maakt het lichaam zelf weer extra vitamines aan. Wederom een vicieuze cirkel, maar dan een positieve!

Je slaapt beter

Moeilijk in slaap komen, veel tussendoor wakker worden, moeilijk uit je bed komen, overdag slaperig zijn: het zijn allemaal bijkomstigheden van een vitaminetekort. Een goede en regelmatige slaap is een belangrijk voor een energieker en gelukkiger leven en als de vitaminen en mineralen in je lichaam op peil zijn zal je merken dat je beter slaapt.

Je voelt je gelukkiger

Lekkerder slapen, meer energie, minder snel ziek, het zijn allemaal al redenen om je beter te voelen. Daarom zal je je daadwerkelijk gelukkiger voelen als je gezond bent en regelmatig multivitaminen 50 inneemt. En zeker als je al wat ouder bent, misschien zelfs al met pensioen bent, dan heb je nog zoveel mooie jaren voor je. Die wil je toch gelukkig en gezond beleven?

Je bent mentaal scherper

Een vijfde, maar niet onbelangrijk voordeel van multivitaminen 50 is dat ze je mentaal scherper maken. Dat heeft deels natuurlijk te maken omdat ze je een betere slaap en meer energie bezorgen, maar ook omdat de vitaminen en mineralen in multivitaminen 50 je hersenen ondersteunen. Je zal mentaal scherper zijn dan ooit – niemand die je nog oud kan noemen! U kunt multivitamine bestellen op wellvita.nl