Een gezonde leefstijl begint in de keuken. Kun jij nog wel wat extra motivatie en hulp gebruiken om goede maaltijden klaar te maken? Trakteer jezelf dan met een handige keuken gadget of tool! Hieronder hebben we 5 musthaves op een rij gezet. Welk product zou jij nog graag aan je keuken willen toevoegen?

1. Tablet met houder

We beginnen met een product dat misschien niet zo voor de hand ligt, namelijk een tablet met houder. Dit is super handig als je een nieuw gezond recept gaat proberen of een kookvideo probeert te volgen. Door een flexibele tablet houder aan de muur te bevestigen, heb je je handen helemaal vrij. Draai en kantel het scherm tot je de perfecte positie hebt gevonden. Nu heb je altijd goed zicht op het recept. Ook hoef je niet bang te zijn dat de tablet van het aanrechtblad valt. Als je deze gadget eenmaal hebt geprobeerd, wil je niet meer terug naar een ouderwets kookboek of het kleine schermpje van je telefoon!

2. Spiraalsnijder

Zoek je een leuke manier om meer groente te eten? Dan kan een spiraalsnijder een goede aankoop zijn! Hiermee verander je allerlei soorten groenten in dunne slierten. Gebruik sliertjes wortel of biet in je salade of verander een courgette in spaghetti. Je kunt er lekker veel mee variëren.

3. Krachtige blender

Een krachtige blender mag eigenlijk niet ontbreken in je keuken. Je kunt er niet alleen lekkere fruit en groente smoothies mee maken, maar ook allerlei andere gezonde dingen. Denk aan een snelle soep, een saus basis, gezonde iced drinks en ijs van overrijpe bananen.

4. Slowjuicer

Wil je ook genieten van een vers sapje in de ochtend? Kijk dan of een juicer iets voor je is. Kies bij voorkeur voor een speciale slowjuicer. Deze machine perst groente en fruit veel langzamer dan een sapcentrifuge. Hierdoor blijven er meer goede voedingsstoffen in het sap. Tip: Gebruik dit soort sapjes vooral om extra vitaminen, mineralen en antioxidanten van groente binnen te krijgen. Zie het niet als een vervanger voor dikke smoothies.

5. Avocadosnijder

Sta jij regelmatig te klungelen bij het snijden van een avocado? Dan komt dit speciale mes vast goed van pas! Het is niet alleen veel handiger, maar ook een stuk veiliger. Met het korte, scherpe mesje snij je de avocado doormidden. Met het middelste gedeelte kun je de pit vastpakken en eruit wippen. Daarna hoef je er alleen nog maar doorheen met de schraper en je hebt de perfecte plakjes binnen een handomdraai.