Het studentenleven, de tijd waarin je keihard moet knokken voor je diploma. Naast dat het veel stres met zich meebrengt, is het voor veel jongeren ook de leukste periode van hun leven. Toch zijn er altijd wel irritaties waar iedere student mee moet dealen. Benieuwd welke ergernissen een student altijd tegenkomt? Lees het hieronder!

ergernissen student

#1 Roosterwijzigingen

Deze ergernis heeft sowieso iedere student wel eens meegemaakt: de roosterwijzigingen. Je denkt dat je eindelijk een stabiel rooster hebt, die niet meer veranderd, en dan toch wordt het roer weer helemaal omgegooid door school. Zwaar irritant wanneer jij een bijbaantje hebt, waar je op tijd je rooster bij moet doorgeven…

#2 Dure kantineprijzen

De nadelen van studeren? De enorm dure kantineprijzen. Het kan wel eens voorkomen dat we in de ochtend zoveel haast hebben, dat we onze lunch wel op school halen. Alleen dit is wel met alle gevolgen van dien, want iedere student weet dat het kantine eten op school ontzettend duur is. Hallo, we zijn studenten en hebben nog veel fulltime salaris ☹.

#3 Ophoping van deadlines

Je nieuwe semester is begonnen en de opdrachten vliegen je al snel om de oren. Op dat moment denken we dat we nog genoeg tijd hebben om het te maken dus uitstellen is dan ook geen probleem. Totdat de deadline datum opeens in het zicht komt en je nog een hele stapel werk te doen hebt. Oeps, dat wordt stressen geblazen

#4 Radiostilte bij leraren

Dat studeren irritaties met zich meebrengt is een feit en dan hebben we nog geeneens gesproken over de leraren. Studenten krijgen altijd strikte deadlines opgeleverd maar bij leraren kan het nog wel eens voorkomen dat zij er een eeuwigheid over doen om het na te kijken. Of dat moment wanneer je een leraar mailt met een dringende vraag maar nooit op tijd een antwoord terugkrijgt. Jup, irritaties tot de max.

#5 De kantine zit altijd vol

Naar dit moment kijk jij de hele dag uit: de pauze. Even lekker relaxen en niks doen. Maar dit moment wordt al snel verstoord want 9 van de 10 keer zit de kantine al stampvol wanneer jij pas aankomt. Dat wordt minimaal een kwartier zoeken voor een plekje of in het ergste geval moet je de hele pauze staan. We snappen waarom jij als student irritaties krijgt door school.

#6 Stufi verdwijnt als sneeuw voor de zon

Wanneer je aan het studeren bent, is dit absoluut een ergernis: je stufi verdwijnt als sneeuw voor de zon. Studenten kunnen zich altijd erg verheugen op het moment dat de studiefinanciering weer binnenkomt. Maar zodra het op de bankrekening staat, lijkt het ook alsof het binnen een paar dagen weer helemaal verdwenen is. Het studentenleven kost nou eenmaal veel geld en veel tijd voor een bijbaantje is er ook niet.

#7 Groepsgesprekken met je klas

Vrijwel iedere klas heeft een groeps-app waar 9 van de 10 keer alleen maar onzin in wordt gestuurd. De belangrijke schooldetails blijven vrijwel altijd achterwege of je mist deze berichten omdat je in één keer 100 berichten binnenkrijgt met onnuttige informatie.

Jup, het studentenleven zit niet altijd mee. Toch is het een geweldige periode in je leven dus probeer er zoveel mogelijk van te genieten.