Gisteren was het de warmste 19 april ooit en dat hebben we goed gemerkt. Gemiddeld was het namelijk zo’n 27 graden. Echt heerlijk zomers weer! Maar wat kun je nou eigenlijk het beste drinken ter verkoeling op dit soort warme dagen? Wij geven jou het antwoord!

Koude drank

Waarschijnlijk heb je de neiging om een koel sapje uit de koelkast te pakken als het zo warm is als gisteren en vandaag maar dit is niet heel verstandig als je echt wil afkoelen. Koude drank in kleine hoeveelheden doet namelijk maar kort zijn werk omdat de omliggende organen het weer snel opwarmen. Het helpt dan ook niet om grote hoeveelheden van koude drank te gaan drinken. Door die grote hoeveelheden gaat je bloed minder snel stromen waardoor je lichaam moeite krijgt met het afvoeren van warmte. En dat is op zo’n zomerse dag niet heel verstandig…

warme dagen

Warme drank

Je kunt dus veel beter warme drank nuttigen. Waarom? Nou warme drank zorgt ervoor dat je gaat zweten en daardoor koelt je lichaam sneller af. Het duurt dan ook veel langer voordat je het weer echt warm hebt. Probeer het maar eens, je zal zeker verschil merken!