Veel vrouwen hebben last cellulite, dit is niks om je voor te schamen alleen worden we er toch onzeker van. Cellulite kan je makkelijk verminderen of zelfs verwijderen. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet hoe je dit het beste kunt doen!

Wat is cellulite?

Cellulite wordt vaak vergeleken met een sinaasappelhuid en is te herkennen aan een ingedeukte huid. Dit komt vooral voor op de dijen, billen, heupen en buik. Cellulite ontstaat wanneer vetcellen zich ophopen onder de huid en tegen de huid aandrukken terwijl de verbindingskoorden naar beneden trekken. Dit veroorzaakt kuiltjes in je huid. Maar liefst 90 % van de vrouwen heeft last van cellulite, dus je bent zeker niet de enige! In de winter storen we ons er niet heel erg aan maar zodra de zomer er aankomt en de korte broekjes weer uit de kast worden getrokken, voelen we ons er toch niet prettig door.

Blijf bewegen

Hoe pijnlijk het ook klinkt, we kunnen het niet mooier maken dan het is: cellulite is puur vet. Cellulite wordt vooral veroorzaakt door overgewicht of weinig beweging. Daarom is het belangrijk om regelmatig te sporten voor een goede conditie van je huid en een optimale gezondheid. Ga vooral bewegingsoefeningen doen die gericht zijn op je benen en billen. Hardlopen zou bijvoorbeeld een goede optie zijn! Ook kan je gemakkelijk thuis een aantal oefeningen doen. Zie hieronder een filmpje waarin ze precies uitleggen hoe je deze oefeningen het beste kunt uitvoeren.

Masseren

De bloedcirculatie in je lichaam verhoogt wanneer de huid op een bepaalde manier gemasseerd wordt, het vet wordt hierdoor afgebroken. De zuurstofafvoer wordt ook beter waardoor je huid er weer strakker en beter uit gaat zien. Een goed excuus waarom jouw lover je moet masseren ?. Er zijn ook professionele masseurs te vinden die zich richten op de vermindering van cellulite.

Scrubben

Scrubben zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden. Nieuwe gezonde cellen komen hiervoor in de plaats. Meng een kwart kopje koffiedik met drie eetlepels suiker. Cafeïne helpt bij afbreken van vetcellen. Voeg hier twee lepels kokosolie aan toe, dit zorgt voor een verzachtende werking. Scrub vervolgens een aantal minuten op de aangetaste huid en spoel het af met lauw water. Herhaal dit een aantal keer per week voor een zichtbaar effect.

Voeding

Fastfood stimuleert juist de aanmaak van cellulite dus eet dit zo min mogelijk. Er wordt geadviseerd om dagelijks 2 liter water te drinken. Door het drinken van water verdwijnen de gifstoffen uit je lichaam, een soort van detoxproces. Probeer ook zoveel mogelijk groenten, fruit, vis en havermout te eten. Deze voedingstoffen zorgen er allemaal voor dat je sneller van je sinaasappelhuid afkomt!