Wat is er erger dan hoofdpijn? En dan hebben we het nog geeneens over een migraineaanval. Het enige wat er dan op zit, is onder de wol te kruipen maar daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om je hoofdpijn te verminderen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Stres verminderen

Een van de grootste oorzaken bij hoofdpijn is stres. Je bent druk in je hoofd en je kan je niet meer goed concentreren. Je hoofd spoelt figuurlijk over waardoor je hoofdpijn krijgt. Maar wat kan je dan doen tegen deze hoofdpijn? Probeer te ontspannen! Geef ook op tijd aan wanneer het te veel wordt voor je lichaam. Kom bijvoorbeeld tot rust door mindfulness oefeningen te doen of maak je hoofd leeg door een rondje te joggen. Relax, girl!

Water drinken

Bij vochttekort krijg je vaak te maken met hoofdpijn. Dranken zoals koffie en alcohol zorgen ervoor dat je vaker moet plassen waardoor je sneller uitdrogingsverschijnselen krijgt. Wist jij dat jouw hersens voor 75 procent uit vocht bestaan? Wanneer jij te weinig vocht binnen houdt, krijgen je hersenen hier ook direct last van. Met als gevolg: Hoofdpijn. Een simpele tip tegen hoofdpijn: drink voldoende water.

Geef je bloedsuiker een boost

Vaak is hoofdpijn ook een teken dat je te weinig hebt gegeten. Je hebt een te laag bloedsuikergehalte waardoor je een drukkende pijn in je hoofd krijgt. Je bloedsuikerspiegel kan je makkelijk op pijl houden door om de zoveel uur iets te eten. Pak dan niet een chocoladereep om je bloedsuikerspiegel een boost te geven maar eet iets gezonds. In bijvoorbeeld een banaan of boterham zit magnesium. Deze stof zorgt er vaak voor dat je hoofdpijn vermindert. Ook groene thee en vitaminen B2, B11, B12 en D3 verminderen hoofdpijn.

Eet gember

Heb jij vaak migraine symptomen? Dan werkt deze tip ook goed voor jou. Door gember te eten zouden jouw hoofdpijnklachten moeten afnemen. Gember heeft grote invloed op het zenuwstelsel en het werkt ontstekingsremmend. Deze tip werkt het beste als je de gember tijdens de beginfase van een migraineaanval inneemt. De klachten zouden meestal na 1/2 uur moeten afnemen.

Sta op tijd op

Wat helpt tegen hoofdpijn? Op tijd opstaan doet vaak al wonderen. Het is een veelvoorkomend probleem dat mensen last krijgen van hoofdpijn in het weekend. Dat komt omdat je lichaam dan meestal uit balans raakt doordat je (veel) later opstaat dan doordeweeks. Nou bedoelen we niet dat je al om zeven uur moet opstaan in het weekend maar zet een wekker rond 9 uur. Je lichaam is voldoende uitgerust en het ritmeverschil is een stuk kleiner dan wanneer jij pas in de middag een keer uit je bed komt.

Neem een bril

Heb jij vaak pijn rondom je ogen? Dan kan het zo zijn dat jij een bril nodig hebt. Wanneer jij niet goed kan zien, komt er een druk op je hersenen. Dit veroorzaakt hoofdpijn. Om uit te sluiten of je een bril nodig hebt kan je je ogen laten opmeten bij een opticien of oogarts.