We vinden het vaak een ontzettende afknapper als iemand een slechte adem heeft, alleen hebben we er helaas allemaal wel eens last van. In sommige situaties kunnen we hier best onzeker van worden maar geen paniek! Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waarmee jij een slechte adem kan voorkomen.

Heb ik een slechte adem?

Negen van de tien keer hebben we zelf geeneens door dat we last hebben van een stinkende adem. Vaak vinden mensen het ongemakkelijk om je daarop te attenderen dus laten ze het maar voor wat het is. Maar hoe weet je nou of je een slechte adem hebt? Vaak als je al een onaangenaam smaakje in je mond hebt, heb je een slechte adem. Een trucje dat ook werkt om achter een slechte adem te komen, is om de binnenkant van je pols te likken. Wacht tien seconden tot het speeksel is opgedroogd. Ruikt het niet fris? Dan is het tijd om er iets aan te doen.

Water drinken

Te weinig drinken is de grootste boosdoener van een slechte adem. Veel water drinken zorgt ervoor dat de bacteriën in je mond gezuiverd worden. Daarom wordt er ook aangeraden om zo’n 1,5 tot 2 liter water op een dag te drinken. Hou er ook rekening mee dat sommige dranken juist voor een slechte adem zorgen. Denk bijvoorbeeld aan koffie of bier.

wat te doen tegen een slechte adem

Poets je tong

De onaangename geur komt van de duizenden bacteriën op je tong. Het is vanzelfsprekend dat we onze tanden een paar keer op een dag poetsen maar de tong slaan we regelmatig over. Maak er een gewoonte van om je tong ook te poetsen. Je kan hiervoor een speciale tongschraper gebruiken maar met een tandenborstel werkt het ook prima. Sowieso dat jij geen last meer hebt van een slechte adem!

Een goede spijsvertering

Een slechte spijsvertering kan zorgen voor ziektes zoals colitis, gastritis of constipatie. Een van de symptomen die hierbij komt kijken, is een slechte adem. Om te werken aan een goede spijsvertering is het belangrijk om voldoende vezels te eten. Denk aan vers fruit of graanproducten. Ook appelazijn is een wondermiddeltje op dit gebied. Het zuur zorgt er namelijk voor dat het voedsel sneller wordt afgebroken.

Flossen

De meeste tandartsen raden aan om na elke maaltijd te flossen. Etensresten en bacteriën hopen zich al snel op en deze zijn moeilijk weg te krijgen met een tandenborstel.

Wees voorbereid

Natuurlijk helpt het ook om je mond te spoelen met mondwater of om een kauwgommetje in te nemen. Neem voor de zekerheid altijd een pakje kauwgom, rolletje pepermunt of mondspray mee als je op pad gaat. Zo ben jij altijd goed voorbereid!

Kom jij ook niet met normale kauwgom van een slechte adem af? Bij de drogisterij zijn speciale producten verkrijgbaar voor zeer onaangename geurtjes uit je mond.