Rode lippenmake-up is een klassieker. Het is uitdagend en het past bij heel veel verschillende type vrouwen. Uiteraard moet je wel letten op wat voor tint rood je kiest. Verschillende gelegenheden vragen om verschillende tinten rood.

Maar als je nu je rode lippenmake-up aangebracht hebt is het belangrijk om te kijken welke make-up zoals mascara en eyeliner erbij je rode lippen passen. In dit artikel gaan wij dieper in op make-up aanbrengen naast rode lipstick en rode lipgloss.

Make-up Bij Rode Lippen

Rode Lipstick En Rode Lipgloss Aanbrengen

Zoals wij hier boven al aangeven is het belangrijk om voor de juiste rode lippenstift te kiezen. Een snelle tip is om overdag een minder felle tint rood te kiezen en ‘s avonds kun je kiezen voor een meer felle lipstick (welke ook een tikkeltje glimmend mag zijn.)

Voor uitgebreidere rode lipstick tips kun je dit artikel lezen – Rode Lipstick Aanbrengen

Hetzelfde geldt voor rode lipgloss. Overdag iets meer terughoudend qua tint en type rode lipgloss.‘s Avonds kun je een meer uitdagende lipgloss type gebruiken, met een glimmer erin bijvoorbeeld.

Mascara En Rode Lipstick

Als je rode lippenmake-up zoals rode lippenstift en/of rode lipgloss draagt kun je qua mascara het niet te grof aanzetten. Gebruik als je een blanke huid hebt dan een bruine mascara en als je een donkere huid hebt kun je een zwarte mascara gebruiken.

Omdat rode lippenmake-up al de aandacht vraagt is het verstandig om op je ogen minder de aandacht te vestigen. Er kan al snel een overkill aan make-up ontstaan.

Eyeliner En Rode Lippen

Net als bij mascara is het verstandig om het rustig aan de te doen met eyeliner als je rode lippenstift of rode lipgloss draagt. Een subtiele cateye is wel mogelijk. Maar overdrijf niet.

Rode Lipstick En Oogschaduw

Een nude-look is een goede optie qua make-up als je rode lippenstift draagt. Lees hier meer over het dragen van een nude-look – Perfecte Nude-look Aanbrengen

Je kunt naast een nude-look ook een iets meer uitgesproken oogschaduw aanbrengen.

Als pastelkleuren goed bij je passen kun je een lichtblauwe pastel oogschaduw aanbrengen of een lichte perzik tint oogschaduw.

Mocht je een avondje gaan stappen kun je ook een heel subtiele metallic oogschaduw gebruiken. Ook subtiele gouden oogschaduw kan werken. Maar houd het binnen de perken.

Foundation En Concealer Niet Vergeten Bij Rode Lippenstift

Zoals wij al verteld hebben trekken rode lippen flink de aandacht. Het is dus belangrijk om niet te overdrijven met oog make-up maar ook te zorgen voor een egale huid. Dit betekent niet dat je een flinke laag concealer en foundation moet aanbrengen.

Maar zorg er ieder geval dat bepaalde vlekjes en oneffenheden op de huid niet opvallen of helemaal niet zichtbaar zijn. Enkel een concealer kan volstaan voor een egale huid. Maar een beetje foundation na de concealer aanbrengen zorgt wel voor een mooie finish en gladde huid.

Lees hier meer een egale huid – Egale Huid Met Make-up

Rode Lipstick En Een Jaren 80 Make-up Look

Als je de bovenstaande tips overboord wilt gooien kun je het beste gaan voor een 80’s make-up look. In deze periode was het juiste de mode om rode lipstick in combinatie met uitgesproken oogmake-up te dragen. Lees hier meer over make-up in de jaren tachtig – Make-up Jaren 80