Als je make-up gaat uitzoeken en kopen is het verstandig om goed op te letten welke kleuren en tinten er bij je huidskleur en natuurlijk je haarkleur passen. Zo ook is dit het geval als je rood haar hebt. Het is een haar kleur die je wat minder tegenkomt dan blond of (donker)bruin haar. Maar desalniettemin erg mooi.

Als je rood haar hebt is het belangrijk dat je make-up kiest dat bij je past. Vaak hebben roodharige ook sproeten. Het vraagt om net even een andere aanpak. In dit artikel kom je erachter hoe je make-up kunt uitkiezen als je roodharig bent.

Rood Haar En Make-up

Welk Type Rood Haar Heb Je?

De meest roodharige vrouwen vallen binnen de volgende drie type rood haar:

Koper rood – Als je gewone tint rood hebt

Violet Rood – Als je donker rood haar hebt

Diep Rood – Het zegt al genoeg. Echt opvallend rood, bijna geverfd rood

Foundation Voor Een Blanke Huid En Rood Haar

In bijna alle gevallen heb je een blanke tot bleke huid als je rood haar hebt. Bovendien heb je bijna altijd wel een aantal sproeten. Zeker in de zomer. Maar helaas is het ook zo dat je huid snel verbrand. Foundation met een hoge SPF (Sun Protection Factor) is geen overbodige luxe. Om je blanke huid nog extra te beschermen kun je kiezen voor een moisturizer onder je foundation, ook met SPF ingrediënten.

Vermijd foundation met roze of rode tinten. Daardoor gaat je gezicht er te rood uitzien. Gebruik daarom liever foundation met perzik tonen als je rood haar hebt.

Naast een gewone foundation of in de zomer met SPF ingrediënten is het verstandig om minerale make-up te gebruiken. Dit is zachter voor de huid.

Blush Dragen Als Je Roodhaar Hebt

Match de tint van je blush met die van je tint rood. Kies in de meeste gevallen voor een blush met koperen tonen. Vermijd donkerblauwe ondertonen bij blush.

Oogmake-up Voor Roodharigen

Als je voor een mascara, gebruik dan een bruine kleur. Bruine mascara geeft een classy look als je blanke en lichte huid hebt. Qua oogschaduw kun je het beste kiezen voor een groene tint. Op feestjes kun je gaan voor bronskleurige oogschaduw. Gebruik naast bruine mascara ook bruine eyeliner als je roodharig bent. Dit zorgt dat  het niet teveel contrasteert met je blanke huid. Als je een zwarte eyeliner gebruikt ziet er niet subtiel uit.

Naast je directe oogmake-up is het ook verstandig om je niet te donkere kleur te gebruiken als je jouw wenkbrauwen gaat verven. Het komt er dus op neer om bij oog make-up te kiezen voor bruine tinten en kleuren als je rood haar hebt.

Lipstick / Lipgloss bij roodhaar

Een lipstick of lipgloss tint uitkiezen is niet zo heel lastig, ook als je rood haar hebt. Je kunt voor overdag kiezen voor een nude-look en een natuurlijke tint. Voor ’s avonds kun je gaan voor de klassiek rode lipstick. Kies altijd een tint lipgloss of lipstick uit met oranje ondertonen. Vermijd te donkere tinten, zoals donker paars of donker blauw.

Roodharige Vrouwen: Verberg Je Sproeten Niet!

Als je natuurlijk rood haar hebt is de kans groot dat je ook sproeten hebt. Niks mis mee toch!? Sommige vrouwen vinden het minder mooi, maar het is juist iets om trots op te zijn. Een beetje minerale poeder kan zorgen dat je sproeten er mooi en stralend uitzien.