Een bril dragen is nog nooit zo sexy geweest. Vroeger waren brillen niet populair bij de vrouwen, maar tegenwoordig is het een fashion item geworden.

Het is belangrijk dat je make-up bij je bril past. Immers kunnen brillenglazen verschillende sterktes hebben waardoor je oogmake-up anders overkomt dan dat je wenst.

Ook verschillende soorten brilmonturen vragen om een iets andere aanpak qua opmaken als je een bril hebt.

Hieronder vind je make-up advies voor als je een brildrager bent. Eerst de algemene tips (zonder rekening te houden met de sterkte van je brilglazen).

Make-up Aanbrengen Als Je Een Bril Hebt

Rode Vlek Op Je Neusvleugel Bij Het Dragen Van Een Bril

Een vervelend punt is dat een montuur een rood vlekje op je neusvleugel kan achterlaten als je je bril afdoet. Zeker als je een iets zwaarder montuur draagt, dan is de volgende make-up tip handig om te gebruiken.

Breng wat concealer aan op het plekje van je neusvleugel waar de brug van je montuur op rust. Zo ben je er van verzekerd dat het plekje niet rood is als je je bril afdoet.

Opmaken En Het Kiezen Van Je Brilmontuur

Het is ook belangrijk dat je make-up een beetje bij je montuur past. Gelukkig zijn zwarte brilmonturen de laatste jaren in de mode. Het mooie aan zwartkleurige brilmonturen is dat je heel veel verschillende kleuren oogmake-up kunt gebruiken zonder dat het vloekt.

Als je een ander kleur of type montuur hebt, zorg dan dat je make-up er ook bij past.

Een schildpad montuur (verschillende tinten bruin) is een brilmontuur die je ook vaak terug ziet komen. Als je zo een type montuur hebt kies dan qua make-up voor één van de bruine tinten die terugkomen in je brilmontuur.

Concealer Op Je Onderste Oogleden Als Je Een Bril Draagt

Om te zorgen dat je kringen onder je ogen niet zichtbaar zijn kun je wat concealer aanbrengen rond je ogen. Als je een bril draagt is het namelijk zo dat de brillenglazen juist de donkere kringen rond je ogen kunnen accentueren.

Dat wil je natuurlijk voorkomen. Zorg dat het aanbrengen van een klein beetje concealer rond je ogen onderdeel uitmaakt van je opmaak routine als je een brildrager bent.

Opmaken Voor Verziende Vrouwen

Als je verziend bent betekent het dat je brillenglazen ervoor zorgen dat je ogen flink worden vergroot.

Verziend betekent dat je positief glazen hebt (dat weet je hoogstwaarschijnlijk wel). Het is dus belangrijk dat je oog make-up, als je verziend bent niet te opvallend is.

Een nude-look qua make-up is een goede keuze. In dit artikel lees je meer over het het aanbrengen hiervan: Perfect Nude Look Aanbrengen.

Make-up Voor Bijziende Vrouwen

Als je bijziend bent. Dus als je negatieve glazen hebt in je montuur betekent het dat je ogen kleiner lijken. Het is belangrijk om donkere tinten oogmake-up te vermijden en te kiezen voor een lichte tint oogschaduw en een lichtbruine mascara.

Een nude make-up look is ook een goede keuze voor bijziende Vrouwen. Kies in dat geval wel voor overwegend lichte tinten.

Oog Make-up En Het Dragen Van Een Bril

Oogmake-up is belangrijk om aandacht aan te besteden als je een bril draagt.

Door de bril (kan ook nog aan je montuur liggen) wordt de aandacht gevestigd op je ogen. In de volgende alinea besteden wij extra aandacht aan oog make-up en het dragen van een bril.

Wimperkruller Gebruiken Voor Brildragers

Als je een bril draagt wil je natuurlijk dat er geen mascara vlekjes komen op de glazen van je bril. Daarom is het verstandig om je wimpers te krullen voordat je mascara aanbrengt zodat je wimpers niet de glazen raken.

In het volgende artikel vind je meer over het gebruik van een wimperkruller: Wimperkruller Gebruiken.

Gebruik Van Mascara Bij Het Opmaken

Na het gebruik van de wimperkruller kun je aan de slag met het aanbrengen van mascara. Als je een bril draagt kun je het beste mascara aanbrengen op de volgende manier:

  • Breng flink wat mascara aan op de basis van je wimpers. Daar je kun je het beste 1 of 2 laagjes op aanbrengen;
  • Houd de hoeveelheid mascara aan de uiteinden van je wimpers juist minimaal;

Op deze manier is de kans dat je mascara op je brillenglazen komt minimaal.

Oogschaduw Aanbrengen En Een Bril

Zoals wij al eerder heb vertelt in de alinea’s hierboven (‘‘Make-up Voor Verziende Vrouwen’ en ‘Make-up Voor Bijziende Vrouwen’) is een nude-look een goede keuze voor vrouwen met een bril.

Je kunt wel voor wat meer uitgesproken kleuren en tinten oogschaduw kiezen maar houdt dit wel binnen de oppervlakte van je montuur. Liever geen oogschaduw op je wenkbrauwbotten (het gedeelte net onder je wenkbrauwen).

Wenkbrauwen En Het Dragen Van Make-up En Een Bril

Wenkbrauwen zijn ook belangrijk als het op het dragen van een bril en opmaken aankomt.

Wenkbrauwen geven je gezicht een bepaalde vorm. Het is belangrijk om je wenkbrauwen regelmatig bij te werken.

Ook als je je wenkbrauwen een kleurtje wilt geven door je wenkbrauwen te verven zorg er dan wel voor dat het bij je bril montuur past.

Samenvatting: Make-up Advies Voor Vrouwen Met Een Bril

Hierbij een korte samenvatting om make-up aan te brengen als je een bril draagt.

  • Voorkom het rode plekje op je neusvleugeltje door een beetje concealer aan te brengen;
  • Kies voor een donker (het liefst zwart) montuur om alle kanten op te kunnen qua kleur van je oogmake-up;
  • Breng een beetje concealer aan onder je oogleden om je kringen te verbergen;
  • Kies voor subtiele oogmake-up kleuren als je een bril draagt voor verziendheid;
  • Gebruik lichte tinten oogmake-up als je bijziend bent;
  • Gebruik een wimperkruller om de kans te verkleinen dat je wimpers tegen je glazen komen.