Het beëindigen van een relatie kan voelen als het einde van de wereld. Je ziet nergens meer de lol van in en je denkt dan je nooit over je ex kunt heen komen. Hoe naar deze situatie ook is, worden de tijden beter. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips op een rij gezet om snel over je ex heen te komen.

Hoe over je ex heen te komen?

#1 Zoek afleiding

Afleiding is de gouden tip bij veel problemen, en zo ook om over iemand heen te komen. Door afleiding te zoeken merk je misschien wel dat het helemaal niet zo erg is dat je weer single bent. Wanneer je alleen maar thuis gaat zitten piekeren, blijf je in jouw verdriet hangen en blijft jouw ex continue in je hoofd. Ga lekker de kroeg in, plan een dagje winkelen of doe iets waar jij vrolijk van wordt.

#2 Waarom is het uit?

Hoe kun je over je ex heen komen? Bedenk bij jezelf waarom de relatie voorbij is. Pak pen en papier erbij en schrijf alle nadelen van jullie relatie op. Wanneer je verliefd bent heb je vaak een roze bril op. Zijn negatieve eigenschappen zie je niet en je vergeeft zijn fouten erg snel. Tijd om de realiteit onder ogen te komen! Door de slechte punten van jullie relatie op te schrijven kom je erachter dat je eigenlijk veel beter af bent zonder hem.

#3 Gun jezelf me-time

Sommige meiden vinden het nou eenmaal fijner om in een relatie te zitten dan single te zijn. Om snel over je liefdesverdriet heen te komen denk jij dat het misschien helpt om gauw een nieuwe partner te zoeken. Doe dit juist niet! Gun jezelf de tijd om over je relatie heen te komen. Wanneer jij dat nog niet bent, kan je nooit voor de volle honderd procent een nieuwe relatie aangaan. Grote kans dat die dan ook snel op de klippen loopt. Zie het juist als een soort van zelfontwikkeling om erachter te komen wie jij nou echt bent. Je bent een sterke vrouw en je hebt daar eigenlijk helemaal geen man bij nodig. Begin pas een relatie wanneer je er ook vol voor wilt gaan.

Lees hier tips om een beter zelfbeeld te krijgen. 

#4 Uit je emoties

Hoe lang duurt het om over iemand heen te komen? Dat geldt voor iedere persoon natuurlijk anders. De een kan het sneller langs zich neerleggen als de ander. Over je ex heen komen gaat makkelijker als jij je emoties eruit laat. Heb je de behoefte om te huilen, te schreeuwen of om boos te zijn? Doe/wees dit dan ook. Dit helpt jou juist met het verwerken van je verdriet. Door het alleen maar op te kroppen, worden je emoties alleen maar heftiger.

#5 Verwijder hem overal op

Kom jij maar niet over je ex heen? Grote kans dat jij hem dan ook nog volgt op verschillende social media platformen. Om hem te vergeten, is het erg slim om hem juist overal op te verwijderen. Hierdoor vergeet jij hem het snelste en kom jij ook niet in de verleiding om hem te stalken online.

#6 Je hebt vriendinnen

Hoe over een relatie heen komen? Zoek steun bij je besties! Want waarom zou je eigenlijk een lover moeten hebben terwijl je ook zulke geweldige vriendinnen hebt? Breng veel tijd met hen door, praat goed met ze over je gevoelens en maak vooral lol. You go, girl!