Soms heb je van die dagen dat je zelfvertrouwen ver te zoeken is. Een date die niet zo soepeltjes is verlopen, een sollicitatie waar je voor bent afgewezen en vrienden die op het laatste moment toch andere plannen blijken te hebben en jouw afspraak cancelen. Deze dingen kunnen een behoorlijke donkere wolk boven je hoofd plaatsen en je wilt het liefst wegkruipen in een hoekje zodat de dag zo snel mogelijk over is. We kunnen je nu al vertellen dat dat je zelfvertrouwen zeker geen boost gaat geven en je zult je ook slechter gaan voelen. Met deze tips zorg je wél voor een boost in je zelfvertrouwen!

Wees dankbaar

We leven in een tijd waarin we snel vergeten dat we voor veel dingen in ons leven dankbaar mogen zijn. Bijvoorbeeld een dak boven je hoofd, elke dag eten in je koelkast en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Maar ook met lieve familie en vrienden die er altijd voor je zijn. Toon je dankbaarheid door het te uiten naar de degenen die je liefhebt en stil te staan bij alle dingen waar je dankbaar voor bent.

Zelfvertrouwen een boost geven

Geef jezelf me-time

Zeker na een drukke werkweek en veel sociale afspraken kan een moment me-time inlassen essentieel zijn. Je gunt je zelf een moment rust in alle drukte door even dingen lekker in je eentje te doen. Neem een bad, ga naar de spa, ga een uurtje sporten, lak je nagels, lees een boek of tijdschrift. Of ga heerlijk een dutje doen. Op dit soort momenten zorg je letterlijk voor jezelf en dat komt je zelfvertrouwen alleen maar ten goede!

Be kind to others

Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Dus wees aardig tegen anderen, ook al heb je je dag niet. Juist doordat je aardig bent en ervoor kiest om positiviteit uit te dragen en anderen aan het lachen te maken zal dit ook doorslag geven in jouw gedrag. Je zult je een stuk beter voelen en al gauw vergeten waardoor je nou precies een slechte dag had.

Zelfvertrouwen een boost geven

Omring jezelf met positieve en slimme mensen

Wanneer je je omringt met mensen die alleen maar klagen of het slechte van dingen zien, kan dit zeker doorslag geven in je gevoel en uiteindelijk ook in jouw zelfvertrouwen. Het is daarom heel belangrijk om je te omringen met mensen die positief in het leven staan en jouw het allerbeste gunnen. Daarnaast is uit onderzoek naar voren gekomen dat het hebben van een slimme partner (voornamelijk op werk en studiegebied) een goede boost is voor je zelfvertrouwen!

Ga mediteren

Het klinkt heel spiritueel, mediteren, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Het kan helpen om je zelfvertrouwen een boost te geven! Meditatie zorgt voor rust en brengt je ook tot rust. Je laat je stress los en krijgt overzicht. Daarnaast leer je jezelf tijdens het mediteren ook beter kennen, je ontdekt bij wijze van spreken je ware aard. Niet alleen je zelfvertrouwen krijgt een boost, meditatie heeft ook gezondheidsvoordelen. Je bloeddruk verlaagt, je vermindert stresshormonen in je lichaam en het kalmeert en herstelt je lichaam.