Zeker in deze coronacrisis is hygiëne belangrijker dan ooit, je huis fris houden hoort daar ook absoluut bij. Vraag jij je af hoe je dat makkelijk kunt doen? Wij hebben een aantal efficiënte tips op een rij gezet voor een lekkere geur in huis. Lees het hieronder!

huis fris laten ruiken door deze tips

#1 Nare geurtjes verwijderen

Je huis fris laten ruiken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Allereerst is het belangrijk dat je de nare geurtjes opspoort en deze weggooit. Heb je bijvoorbeeld last van een muffe geur in je woonkamer? Klop dan eens goed de kussens uit, stop de deken van je huisdier in de was of ruim je keukenkastjes op. Grote kans dat er ook al tijden iets in jouw koelkast ligt wat over de datum is. De eerste stap is nu in ieder geval al gezet om je huis lekker te laten ruiken.

#2 Grondige schoonmaak

Nadat je de boosdoeners hebt verwijderd, is het nu tijd voor een grondige schoonmaak. Stof kan namelijk ook een nare geur achterlaten dus ga iedere kast, vensterbank en andere plekjes maar even goed nalopen. Zet tijdens deze schoonmaak ook alle ramen en deuren open om je huis goed te laten luchten. Soms doet frisse lucht al wonderen om het lekker te laten ruiken in huis.

#3 Aangename geuren aan de kook brengen

Je kamer lekker laten ruiken is appeltje eitje door deze tip. Breng een pannetje met water aan de kook en voeg daar aangename geuren aan toe. Denk hierbij aan een kaneelstokje, muntbladeren of fruitschillen. Door de aroma’s en stomen die hierbij vrij komen, gaat je huis ontzettend lekker en fris ruiken.

#4 Geurzakjes en geurstokjes

Wil jij je slaapkamer lekker laten ruiken? Verstop dan ergens een geurzakje of zet ergens geurstokjes neer. Een veelvoorkomende variant is een luchtverfrissingsspray alleen deze geuren blijven maar voor korte duur hangen. De aroma’s uit de zakjes en stokjes zullen veel beter blijven hangen.

Extra tip: verstop een geurzakje tussen je ondergoed of je opgevouwen kleren. Hierdoor ruiken jullie items altijd heerlijk fris.

#5 Een mooie bos bloemen

Een fris huis kan je simpelweg creëren door een aantal mooie bloemen aan je interieur toe te voegen. Naast dat een mooie blos bloemen een aanwinst is voor het interieur, ruiken de meeste bloemen ook nog eens heerlijk. Wat dacht je van een prachtige bos rozen? Of een lavendelplant?

#6 Geurende olie

Wil jij je badkamer of toilet lekker laten ruiken? Voeg dan een aantal druppeltjes olie toe aan de toiletrol. Breng het aan de binnenkant van het karton aan, een druppeltje of vijf moet al genoeg zijn. Kies hierbij wel voor een frisse geur, deze geur doet het namelijk het beste in de badkamer. Een heerlijke citroengeur zal bijvoorbeeld wonderen doen.