Naast dat we altijd al bezig zijn met goede hygiëne, is dat in deze tijd belangrijker dan ooit. Zo is bijvoorbeeld niet alleen persoonlijke hygiëne hartstikke belangrijk maar ook een schoon en fris huis. Vraag jij je af hoe je het beste op je hygiëne kan letten? Wij hebben een aantal tips op rij gezet. Lees het hieronder!

tips voor goede hygiëne

#1 Goed je handen wassen

Het Coronavirus kan het snelste worden overgedragen door handcontact. En ondanks dat daar al veel maatregelen voor genomen zijn, zoals geen handen meer schudden en 1,5 meter afstand, is het alsnog belangrijk om goede handhygiëne toe te passen. Wist jij bijvoorbeeld al dat er een protocol voor handhygiëne bestaat? Hierin wordt precies uitgelegd hoe jij het beste je handen kunt wassen. Bekijk hieronder het filmpje waarin ze dat stap voor stap uitleggen.

#2 Kleding vaker wassen

Dagelijkse persoonlijke hygiëne tips? Was in deze tijd iets vaker je kleding. Wanneer je naar je werk gaat of iets dergelijks, kom je al snel in contact met verschillende bacteriën. Deze komen vast te zitten in jouw kleding en alleen door deze items te wassen gaan deze bacteriën er weer uit.

#3 Huis schoonmaken

Er zijn veel verschillende soorten hygiëne waar je op moet letten, zo ook op de hygiëne in je huis. Haal bijvoorbeeld in deze tijden iets vaker de stofzuiger of de Swiffer stofwisdoek door je huis. In de stof die zich in jouw huis bevindt, kunnen ook veel bacteriën zitten. Daarom is het fijn om eens in de zoveel tijd even goed je huis schoon te maken.

Op zoek naar meer tips om je huis schoon en fris te houden? Klik dan hier!

#4 Hygiëne in de keuken

Hygiëne tips voor in de keuken? Ga altijd zorgvuldig om met het eten dat jij gaat bereiden. Zo is belangrijk om je eten op de juiste manier te bewaren. Wanneer je bijvoorbeeld twee van de drie kipfilets gebruikt, moet je het overige vlees goed verpakken en in de koelkast bewaren. Wanneer je dit niet doet loop je al snel tegen het probleem aan dat het daarna niet meer bruikbaar is. Hetzelfde geldt voor je voedsel goed gaar koken. Doe je dat niet? Dan kan je verkeerde bacteriën binnenkrijgen.

#5 Het afdrogen van je lichaam

Goede persoonlijke verzorging tips? Spring op tijd onder de douche. Iedere dag douchen kan geen kwaad maar je moet er wel mee oppassen dat je dan niet telkens je lichaam met zeep wast. Hierdoor verdwijnt er namelijk snel een laag huidvet, waardoor je lichaam snel uitdroogt. Wat wel belangrijk is voor algemene goede hygiëne, is om je lichaam na het douchen altijd goed af te drogen. Doe je dat niet? Dan hopen de bacteriën zich op en ontwikkel je ook nog eens een nare lichaamsgeur.

Gevolgen slechte persoonlijke hygiëne

Wanneer je jouw persoonlijke hygiëne verwaarloost kan het zijn dat je een lagere weerstand krijgt. Dit omdat de bacteriën zich langere tijd op jouw lichaam bevinden. Dit betekent ook dat je vatbaarder bent voor een griepje of een verkoudheid. Let daarom dus extra goed op je hygiëne!