Je bent nu al een paar uur aan het leren voor je tentamens die morgen beginnen en je brein voelt ondertussen aan als een pudding. Je hebt energie nodig, dus je trekt de kastjes open, pakt een zak chips en een rol koekjes, zet een bak koffie en gaat weer door. Nu krijg je even de boost die je nodig hebt, maar goed voor je is het niet. Wij hebben een aantal gezonde producten voor je, die ervoor zorgen dat jij nog even door kunt.

1. Avocado

avocado

Avocado is hét voedsel voor fitgirls en foodbloggers. Het is lekker en het zit vol met goede vetten voor jou en jouw brein. Je kan een avocado overal bij eten, met zalm op een rijstwafel of in een salade. Koop een netje avocado’s en neem het ervan.

2. Groen, groener, groenst

Groente is goed, dat weten we ondertussen wel. Je moeder probeert al vanaf dat je kunt eten de spinazie en broccoli zo lekker mogelijk te maken en dat is niet voor niets. Groene groente zorgt ervoor dat je dingen langer onthoud en dat je het langer volhoudt. Dus rennen naar de supermarkt en je kar volgooien met groene groente.

3. Vettige vis

zalm

Het is voor je mooie lijf misschien niet de beste uitkomst, maar je hersenen zijn er erg blij mee, want door de essentiële vetten in vis kun je niet alleen beter tegen stress, maar krijgt je geheugen ook een extra duwtje. Maak een gerecht met vettige vis en groene groente en maak niet alleen je moeder gelukkig, maar ook je brein.

4. Groene thee

Zoals wij al eerder schreven is groene thee ideaal tegen stress en dat is natuurlijk ook heel belangrijk tijdens een week vol met toetsen. Nu is dat al genoeg reden om een grote pot te zetten, maar daarnaast krijg je er ook een flinke oppepper van. Je kunt groene thee warm drinken op een koude winteravond, maar ook lekker koud tijdens een warme zomer.

5. Noten

noten
Noten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens erg goed voor je. Neem een handje noten, een lekkere verantwoorden notenkoek of roer ze door de kwark voor een heerlijk extraatje voor je brein.