In het vorige artikel van ‘Yay of nay‘ hadden we het ook al over pannenkoeken en waren we daar ook al enthousiast over, maar nu zijn we nog enthousiaster! Wij kwamen namelijk een recept tegen hoe je unicorn pancakes kunt maken en konden het niet laten om die met jullie te delen! Want wie is er nou niet dol op eenhoorns?!

Alleen bij de gedachte aan roze pannenkoeken die ondergedompeld zijn in glitters, kunnen wij al in de lucht springen van vreugde. Het ziet er natuurlijk hartstikke mooi uit, past perfect in je feed van Instagram en is ook nog eens hemels van smaak! Hebben wij je enthousiast gemaakt? Lees dan snel verder hoe je het zelf kan maken!

Ingrediënten voor twaalf pannenkoeken:

  • 250 gram bloem
  • 1 snufje fijn zout
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram lichte bastardsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50 milliliter zonnebloem- of druivenpitolie
  • 150 milliliter volle melk
  • natuurlijke kleurstoffen in de kleuren blauw, groen, geel en roze
  • 60 gram witte smeltchocolade
  • kokosschaafsel

Hoe maak je het?

Pak een kom en meng de bloem, het zout, de vanille- en basterdsuiker en het bakpoeder door elkaar. Voeg hierna één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag met een vork. Als je dit gedaan hebt, voeg je de olie toe en klop je het opnieuw. Vervolgens schenk je de melk er voorzichtig bij (anders gaat het spetteren) en klop je alles tot een mooi en glad beslag.

Het beslag is nu klaar, dus kun je het over vier kommen verdelen. Doe in de eerste kom bijvoorbeeld een klein beetje groene kleurstof, in de tweede kom een beetje blauwe kleurstof, in de derde een beetje gele kleurstof en in de laatste kom een beetje roze kleurstof. Meng dit bij alle kommen goed door het beslag en laat het een halfuur bij kamertemperatuur staan.

Als het een halfuur heeft gestaan, kun je bezig gaan met het maken van de pancakes. Verhit daarvoor als eerste een scheutje olie in een koekenpan. Schenk daarna een sauslepel van het beslag in de pan. Bak elke pannenkoek eerst op de ene kant en draai ze om zodra er belletjes op de bovenkant ontstaan. Smelt vervolgens de witte chocolade op de au bain-marie manier (bij deze techniek heb je een waterbad van warm (of koud) water waar je nog weer een pan/schaal bovenop plaatst. Het product in de bovenste schaal neemt dan de temperatuur van het water aan). Zodra de chocolade vloeibaar is geworden, kun je het over de gekleurde pancakes gieten en die versieren met decoratiestrooisels en kokosschaafsel.

Hierna zijn je unicorn pancakes klaar en kan je aanvallen! Eet smakelijk 😉

Met wie wil jij deze pannenkoeken maken?