Wij zijn dol op friet en ook op avocado. We werden dan ook heel gelukkig toen we dit recept van crispy avocado frietjes tegenkwamen. Een combinatie van twee van onze favoriete cravings is toch hemels?! Naast dat deze frietjes heerlijk zijn, zijn ze ook nog eens makkelijk te maken en voedzamer dan de standaard friet! Perfect voor bij de borrel dus! Enjoy!

Waarschijnlijk denk je bij avocado al gauw aan salades, guacamole of gewoon iets lekkers om op de boterham te doen met wat peper en zout. Maar je kan er nog veel meer mee, er zijn genoeg heerlijke recepten van maar je zou er bijvoorbeeld ook een masker van kunnen maken en die gebruiken om je huid te verzorgen. Maar dat is niet waarvoor jij hier op klikte, dus lees snel verder om te lezen hoe je zelf crispy avocado frietjes kan maken!

Ingrediënten voor drie personen:

  • 1,5 avocado
  • 20 gram meel
  • 20 gram panko (paneermeel)
  • 2 eieren
  • 1 tl chilipoeder
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Pak drie bakjes en doe in het eerste bakje het meel, in het tweede bakje de panko en in het laatste bakje de geklutste eieren. Dit is namelijk handig als je straks de avocadoplakjes er door heen gaat halen. Heb je dit gedaan? Voeg dan bij de panko een theelepel chilipoeder en iets zout toe en hussel dit goed door elkaar.

Snijd nu de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en snijd de avocado dan in plakjes. Zo krijg je straks meerdere frietjes. Heb je dit gedaan? Dan kun je de bakjes er bij pakken. Haal de plakjes avocado eerst door het meel, daarna door het eimengsel en als laatste door de planko. Zorg er wel voor dat het een mooi laagje heeft.

Doe dit bij alle plakjes avocado. Ben je hier mee klaar? Bekleed de bakplaat dan met bakpapier en leg daar de plakjes avocado op. Bak het 15 minuten op 200 graden in de oven. Hierna zijn je crispy avocado frietjes klaar en kan je ze dippen in een lekker sausje! Tip: Hummus, harissa of tzatziki zijn hier heerlijk bij!

Zou jij deze frietjes maken voor bij een borrel?