Wij zijn enorm dol op red velvet cake of taart (alles eigenlijk met red velvet) en ook pannenkoeken vinden we erg lekker. Maar wisten jullie dat de combinatie van deze twee ook bestaat?! Ja je leest het goed: red velvet pancake! Omdat wij jullie ook graag fan willen maken van deze heerlijke combi, delen wij het recept voor je!

Wij weten haast wel zeker dat red velvet pancakes nog lekkerder zijn dan normale pannenkoeken. En vooral nu Valentijnsdag voor de deur staat, is dit het perfecte recept om je Valentijn mee te verrassen. De liefde van de man gaat door de maag toch? Vooral als jij het speciaal voor hem gemaakt hebt!

Ingrediënten red velvet pancake:

  • 200 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • 50 gram suiker
  • 300 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 60 gram boter
  • Tl rode kleurstof
  • Snufje baking soda
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout

Ingrediënten roomkaastopping:

  • 110 gram roomkaas
  • 40 gram suiker
  • 60 ml slagroom
  • Tl vanille extract

LET OP! Begin als eerste met de roomkaastopping voordat je met de pancakes begint, dit moet namelijk eerst nog de tijd hebben om op te kunnen stijven in de koelkast.

Hoe maak je het?

Doe de roomkaas, vanille extract en suiker in een kom en mix alle ingrediënten tot een romig en soepel geheel. Voeg hierna de slagroom toe en klop het in ongeveer 2 minuten tot één geheel. Je roomkaas is klaar. Zet het in de koelkast zodat het op kan stijven.

Voor de pancakes voeg je eerst alle droge ingrediënten in een kom. Hierna smelt je alvast de boter, zodat het niet te heet is wanneer je het bij het beslag doet. Doe vervolgens de karnemelk, eieren, vanille extract en rode kleurstof in een andere kom en mix dit tot een geheel. Schenk dit mengsel bij de droge ingrediënten en roer alles goed door met een garde. Als laatste voeg je de gesmolten boter toe. Nu heb je een mooi rood en dik beslag als het goed is.

Zet het beslag voor 15 min in de koelkast. Verwarm vervolgen een koekenpan op middelhoog vuur en schep een dikke eetlepel van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek vier minuten en draai ‘m dan om, de andere kant bak je twee minuten. Hierna is je pannenkoek klaar en kun je ‘m serveren met wat roomkaastopping en eventueel Maple siroop.