Het eerste waar je aan denkt wanneer je een feestje viert of een vriendinnenavond houdt is misschien wel wat je daarvoor in huis moet halen. Nou doen pizza’s en cocktails het altijd goed, maar wist je dat er ook een combinatie van is? Jawel: de pizza cocktail. Het bestaat echt! Lijkt het je leuk om het te proberen? Dan heb je geluk, want hieronder hebben wij het recept voor je geplaatst!

De ingrediënten die je normaal gesproken op een pizza doet mix je bij dit drankje met wat alcohol en je zelfgemaakte pizza cocktail is ready to drink! Verwacht geen zoete, standaard cocktail want deze smaakt namelijk een stuk kruidiger!

Ingrediënten:

·         100 ml wodka

·         100 gram kristalsuiker

·         1 basilicumplant

·         Het sap van 1 citroen

·         125 ml water

·         100 ml tomatensap

·         10 gram gedroogde porcini

·         IJsblokjes

·         Parmezaanse kaas

·         Keukenmachine

·         Zeef

·         Cocktailshaker

Hoe maak je het?

Begin met het maken van suikerwater door suiker in water op te lossen in een pannetje op middelhoog vuur. Zodra de suiker helemaal is opgenomen in het water, laat je het afkoelen. Voeg alle blaadjes van de basilicumplant samen met de wodka en het citroensap toe aan het suikerwater. Je eigen basillicumwodka is gemaakt!

Nu is het tijd om de cocktailshaker erbij te pakken en deze te vullen met 100 ml tomatensap, 60 ml basilicumwodka en een aantal ijsblokjes. Now shake it baby! Hak vervolgens de porcini fijn in een keukenmachine of gewoon met de hand. Voeg dat toe aan je cocktailshaker en je cocktail is bijna klaar.

Proef nu even of ie goed is en breng ‘m zo nodig nog met wat kruiden op smaak. Smaakt ie goed? Schenk de cocktail dan met een zeef in een mooi glas. Als laatste strooi je er nog wat Parmezaanse kaas overheen en je pizza cocktail is klaar!

Als het goed is, ziet je pizza cocktail er dan ongeveer net zo uit als op de foto hieronder. Geniet ervan!