Wie houdt er nou niet van een lekker stuk chocolade? Alleen is het nadeel dat je na het eten van een XL-reep vooral met een schuldgevoel zit. Die gedachte mag je heel snel vergeten want uit onderzoek is gebleken dat chocolade daadwerkelijk goed voor je is. Dat betekent dus dat je ongegeneerd jouw dagelijkse behoefte chocolade kan eten. Wij hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

#1 Het beschermt je hart

Uit vele onderzoeken is gebleken dat door het eten van chocolade de kant op hart-en-vaatziektes verminderen. De beste chocoladevariant om te eten is pure chocolade. Dat komt omdat daar de meeste cacao inzit.

#2 Je krijgt er een mooie huid van

Hierbij geldt ook weer dat dit door pure chocolade komt. In pure chocolade zit veel flavonoïden toegevoegd en dat zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen UV licht. Hierdoor wordt je huid sterker en dus mooier.

#3 Je valt ervan af

Geloof het of niet, maar je kan afvallen van chocolade. Als je voor iedere maaltijd een blokje chocolade neemt zorgt dat voor een verzadigd gevoel. Dit zorgt ervoor dat je minder snel naar tussendoortjes grijpt.

#4 Je krijgt er energie van

Chocolade bevat tryptofaan en dat zorgt ervoor dat dat verschillende stofjes aanmaakt in je hersens. Ook zit in chocolade magnesium en dat bij elkaar opgeteld zorgt ervoor dat jij beter in je vel zit en daardoor energieker bent.

#5 Het is gewoon lekker

Ongeacht alle stofjes in chocolade die goed voor je zijn, is het belangrijkste dat het gewoon heel lekker is. A chocolate a day keeps the doctor away zullen we maar zeggen ?.