Vaak een korte tijd nadat je wat hebt gegeten voel je dat hongerige gevoel alweer opkomen. Iets heel herkenbaars toch? Het liefst zouden we de hele dag door willen snacken maar helaas is dat onmogelijk. Wij hebben een aantal factoren voor jou uitgezocht waardoor jij altijd trek hebt.

#1 Verveling

Misschien wel de meest voorkomende factor: uit verveling eten. Je hebt niks te doen en om de tijd te doden graai je in alle kastjes en lades van het huis om iets lekkers te vinden. Het zit bij de meesten ook in hun systeem om eten te pakken wanneer je even niks te doen hebt.

#2 Slecht ontbijt

Een goed ontbijt is van groot belang voor je dag. Dit is de bodem waarmee jij voor de rest van de dag energie opbouwt, en dat gaat het best op een goede maaltijd. Als je slecht ontbijt of helemaal niet heeft je lichaam geen brandstof. Hierdoor hou jij ook de hele dag door honger.

#3 Social media

Op Instagram en andere social media platformen zien we altijd de lekkerste gerechten voorbijkomen. Alles ziet er perfect uit en het water loopt alleen al uit je mond als je ernaar kijkt. Dit prikkelt jouw hersens en zet dit om in een hongerig gevoel.

#4 Alcohol

Na een avondje stappen is het enigste waar jij aan kan denken een grote patat of een cheeseburger. Alcohol zorgt ervoor dat je uitdroogt, daardoor ga je meer drinken. Dorst kan weer verward worden met honger… Dat verklaart dus die ontzettende vreetbuien na een aantal glazen wijn.

#5 Je slaapt slecht

Weinig slaap of een slechte nachtrust zorgt voor minder energie. Je voelt je futloos en kan je maar moeilijk aanzetten om iets te ondernemen. Je lichaam snakt naar energie en dat zorgt voor een hongerig gevoel. Aangezien er in eten energie zit. Alleen moet je hierbij uitkijken dat je geen fastfood gaat eten maar juist gezond eten, zoals een stuk fruit.