Na een pizza of patatje komt daar die bekende zin: “Vanaf nu ga ik gezonder eten.” Herkenbaar voor velen van ons. Nu is er helemaal niks mis met een lekkere zak met frietjes, een overheerlijke hamburger of die verrukkelijke pizza met je favoriete toppings.

Gezonder eten

Maar vaak is dat gezonder eten toch nog wel lastiger dan je in eerste instantie dacht. Een hele week op bleekselderij en humus leven is ook niet echt een goede optie. Daarom hebben wij een paar tips hebben waarmee gezonder eten een stuk makkelijker wordt.

Drink meer water

Het advies is om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Een glas water kan dat hongerige gevoel dat je hebt wegnemen. Het zorgt voor een verzadigd gevoel en voorkomt dat je gaat snacken.Kies wel voor water en niet voor sappen of frisdranken met prik. Vaak zitten hier veel suikers in en is het dus ook een stukje ongezonder.

Variatie is belangrijk bij gezonder eten

Wil je gezonder eten, dan is een gevarieerd dieet belangrijk. Elke dag pasta eten is niet alleen saai, maar ook niet goed voor je. Varieer er op los, want er zijn zoveel keukens die je uit kunt proberen. Italiaans, Aziatisch, Arabisch, Indiaas en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is haast zonde om niet gevarieerd te eten! Ga de ene dag voor een curry en de andere dag voor een heerlijke ovenschotel.

Gezonder eten

Probeer meer groenten

Geen fan van spruitjes of spinazie omdat je het vroeger moest eten? Geef deze groenten opnieuw een kans en verwerk ze in andere gerechten. Spruitjes zijn bijvoorbeeld heel lekker in een wok gerecht. En spinazie is ideaal om door je smoothie te doen. En zo zijn er nog meer handige manieren waarop je verschillende groenten kunt verwerken in je maaltijd.

Blijf weg van ongezonde suikers

Weet jij wel hoeveel (ongezonde) suikers je op een dag binnen krijgt? Probeer jezelf er bewust van te worden en te letten op hoeveel suikers er in producten zit die je eet. Eens in de zoveel tijd een zak snoep of lekker koekjes is helemaal niks mis mee. Op deze manier matig je al een hele hoop op suikers.

Gezonder eten

Rechtstreeks uit de verpakking is not done

Chips direct uit de zak eten of wat dacht je van een bak met Ben & Jerry’s tijdens een avondje Netflixen. Onze tip: eet het niet rechtstreeks uit de verpakking. Stop de chips in een schaaltje en het ijs in een kommetje. Zo heb je controle over je porties en voorkom je dat die zak chips of bak met ijs aan het eind van de avond leeg is. En je achterblijft met een soort van schuld gevoel.

Kies gezonde tussendoortjes

Het 4 uurtje is een moment dat velen wel herkennen. Je hebt zin in iets lekkers, maar je gaat ook al bijna avondeten. Om dat hongergevoel een beetje te stillen, kies je voor een gezond tussendoortje. Dit kan al een banaan zijn of maak er een ware treat van door iets lekkers te maken. Bananenbrood, zelfgemaakt granola bars of een bakje met fruit. We hebben in dit artikel heerlijke bananenbrood recepten gedeeld. Heerlijk in combinatie met een kopje koffie of thee!

Gezonder eten

Eet met regelmaat

We weten allemaal dat drie maaltijden per dag belangrijk zijn. Maar wil je gezonder eten? Dan is het beter om gedurende dag kleine tussendoortjes te eten. Denk aan nootjes, stukjes fruit of een rijstwafel met humus of pindakaas. Het zorgt ervoor dat je darmen blijven werken en dat dat hongerige gevoel uitblijft. We weten allemaal wat er dan gebeurd: alles eten wat er op je pad komt!

Dacht je dat gezonder eten lastig zou zijn? We hopen je met deze tips geholpen te hebben, want zo moeilijk is het dus helemaal niet!