Je wekker gaat en je schrikt wakker. Moet je er nu echt al uit? Snel kleed je je aan, doe je wat make-up op en ren je naar de auto. Dat ontbijtje laat je maar achterwegen. Uiteindelijk zit je met een hongerig gevoel op je werk en presteer je nauwelijks. Daarom hebben wij voor jou 6 tips voor een snel en gezond ontbijtje.

1. Fruit en kaas

Fruit is gezond en lekker. Eet in de ochtend een appel, banaan of een kiwi. Nu is alleen een stuk fruit niet voldoende, dus neem er een handje walnoten bij en een lekker stuk kaas. Met name noten en kaas bevatten de voedingsstoffen die jij nodig hebt om het begin van de dag door te komen.

2. Aardbeien shake

Aardbeien zijn altijd een goed idee. Zeker om je dag ermee te beginnen. Mix 250 ml magere yoghurt met 100 gram aardbeien. Zo heb jij snel een gezond ontbijt.

3. Pindakaas

Je leest er steeds meer over, pindakaas is goed voor je. Smeer een volkoren boterham of rijstwafel met boter en biologische pindakaas. Maak het compleet met wat rozijnen en noten. Zo heb jij de komende uren geen honger meer!

4. Energiereep

Een energiereep is een goed alternatief voor een snel ontbijt. Ze bevatten namelijk veel koolhydraten. Een energiereep is niet alleen enorm voedzaam eng gezond, maar ook nog eens lekker! Let wel op de ingrediënten. Kies niet een reep met veel suikers. Bij de gezondheidswinkel verkopen ze gezonde en lekkere energierepen. Tip: neem er een paar mee in je tas. Zo voorkom je trek en blijf je van de ongezonde snacks af.

5. Griekse yoghurt met appel

Griekse yoghurt is gezond en verantwoord, helemaal met warme appel erbij toegevoegd. Pak een steelpannetje, snij de appel in kleine stukjes. Met of zonder schil, de keuze is aan jou. Doe de appelstukjes in het steelpannetje en vroeg vervolgens een theelepel honing, kaneel en een beetje citroensap toe.  Laat het vijf minuten even staan en doe het vervolgens in een kom met Griekse yoghurt. Zeg maar hallo tegen je lekkere en gezonde ontbijt.

6. Ochtend pizza?!

Dat klinkt best wel gek, wie eet er nou pizza in de ochtend zou je denken. Maar het is lekker en zeker niet zo ongezond als een echte pizza. Smeer twee sneetjes geroosterd bruin brood met ricotta kaas en wat tomaatjes. Klein scheutje olijfolie, klein beetje zout en wat peper. Voila, zo heb je een heerlijk ontbijt. Eetsmakkelijk!