Gezond eten is vandaag de dag erg gemakkelijk. Er zijn steeds meer boodschappen die we bij de supermarkt en ook onderweg kunnen kopen waardoor we zowel voor ontbijt als lunch en avondeten een gezonde maaltijd kunnen bereiden.

Gezond eten vrouw

Toch kampt een deel van de Nederlanders met overgewicht en dat is zonde. Steeds meer voeding is flink bewerkt, waardoor ons lichaam er niet de juiste vitaminen en mineralen uit kan halen. We storten ons massaal op allerlei diëten waar we maar heel weinig mogen eten, zodat we in de zomer toch dat Instagram-lichaam kunnen krijgen waar we op hopen.

En dat werkt over het algemeen goed, maar niet op lange termijn. Sapkuurtjes, yoghurtdiëten en uren achter elkaar op de hardloopband kunnen binnen een maand voor gewichtsverlies zorgen maar het is lastig om dit vast te houden. Veel vrouwen willen bijvoorbeeld graag buikvet verbranden, maar dit is niet de juiste manier. Je put jouw lichaam uit en je zult zien dat je al snel weer op het oude gewicht terugkomt.

Don’t: jezelf binden aan een dieet dat geen lange termijn-resultaten biedt

Do: Zorg dat je veel meer focust op gezonde alternatieven

Maar wat kun je dan wel het beste doen?

Het leven is vandaag de dag druk. Werk, school, feestjes en dan ook nog gedurende week sporten. Vandaag de dag zijn we een stuk drukker dan nog geen 10 jaar geleden. Daarentegen hebben we ook veel meer mogelijkheden om gezonder te leven.

Het is slim om naar jouw huidige voedingspatroon te kijken en uit te zoeken of er momenten zijn waarop je wat aan jouw maaltijden kunt doen. Als je tijdens het uitgaan veel wijn of bier drinkt, of een cocktail met veel suiker, en dit dan vervolgens afsluit met wat Surinaamse broodjes of een stevige kapsalon, dan kun je dit het beste vervangen met voeding die veel minder suikers bevat.

Hetzelfde geldt voor tussendoortjes. Er is niets mis met het eten van een vers gemaakt double chocolate chip koekje, maar als je die iedere dag eet dan krijg je simpelweg te veel suikers binnen. Vervang zulke maaltijden en tussendoortjes daarom met gezonde recepten die veel meer voedingsstoffen bevatten.

Don’t: toch die milkshake van de McDonald’s drinken na het uitgaan

Do: veel meer letten op vitaminen en mineralen

Vitaminen

Zorg dat je voldoende tijd hebt om te sporten

Het is soms lastig. Je moet studeren en werken gedurende de week. En ‘s avonds wil je toch die ene Netflix-aflevering zien. Zorg echter dat je 2 of 3 keer per week een uur neemt om te gaan sporten. Zo kun je die Netflix-aflevering gewoon kijken terwijl je een half uurtje op de loopband staat. En je geniet gewoon van jouw favoriete muziek op Spotify terwijl je nog even wat squads eruit perst na het hardlopen.

Hardlopen